13 Mart 2008 Perşembe

Beşibiryerde Çayı


Yaklaşık 1 haftadır her sabah aynen şöyle başlıyor bizim evde.Tuğra bey uyanıyor,hemen ilk iş onun kahvaltısı hazırlanıp binbir güçlükle yediriliyor.Son zamanlarda yine iştahsız ve savaş halindeyiz.Bahardandır diye avutuyoruz kendimizi haydi hayırlısı.
Sonra sıra bana geliyor.Hemen kettle a 1 lt su konuyor ve beşibiryerde çayımız hazır ediliyor.Ben kahvaltımı yapana kadar çayım da zaten hazır oluyor.Kahvaltımda da sadece beyaz peynir,2-3 zeytin,bol yeşillik (roka,maydanoz,taze sarımsak,taze nane).Bu çay biraz abartıldı sanırım çünkü kime sorsam kiminle konuşsam bundan bahseder halde.Ama sadece bunu içmekle bitmiyor iş,biraz da yediklerimizi dikkat edersek sonuç alınacağına eminim ben.Bakalım birkaç hafta deneyeyim de kendimdeki değişikliği anlatırım ayrıca.İçmeyen tarifi bilmeyen yok gibi.Ama ben tarifi kendime göre değiştirdim 1er tatlı kaşığı yerine 1er çay kaşığı ile yapıyorum çünkü tadı çok ağır geliyor.İçmeyi becerebilenler doğrusunu yapsın diye de tarifi veriyorum

*Bir tatlı kaşığı FUNDA YAPRAĞI
*Bir tatlı kaşığı MATE YAPRAĞI
*Bir tatlı kaşığı BİBERİYE
*Bir tatlı kaşığı KEKİK
*İki tatlı kaşığı YEŞİL ÇAY

Bu arada küçük bir dipnot daha vermek istiyorum.Lütfen bu tarz bitkileri aldığınız aktarları iyi seçin,çünkü bir çoğunu tanımıyoruz bunların ve kötü niyetli olanlar da çok etrafta.Geçen hafta kızkardeşim almak için gitti aktara,annemin orda bildikleri bir yer.Satıcı kadın piyasada mate otunun çok olmadığını ve onun yerine başka şeyler verdiklerini söyledi çoğu aktarın.Ve kardeşimi de uyarmış almaması için,onun yerine ıhlamur koyun demiş.

Peki tüm bu bitkilerin faydaları nelerdir diye de ufak bir bilgi de verelim madem bir iş yapcaz tam olsun:)

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.

Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.

Hiç yorum yok: