20 Mart 2008 Perşembe

Izgara Çupra













Hep aklıma takılmıştır çipura mıdır yoksa çupra mıdır doğrusu diye.Türk Dil Kurumu'nun sitesine girdim ve her ikisi de mevcut.Yani dileyen dilediği gibi kullanabilir diye rahatladım.Eee genel kültür dersimizi de verdikten sonra yemeğimize geçelim.





Benim eşim Karadenizli hatta Laz kendisi.Ben de annem tarafından yarı Karadenizliyim.Dolayısıyla evimizin vazgeçilmez yemeklerindendir balık.Her şekliyle severim balığı ama Tuğracığım pek izin vermediği için uzun süredir ızgara yemeyi tercih ediyoruz.





Ayıklanmış güzelce yıkanmış çupralarımın içini ve üzerini azıcık tuzladım,içlerine birer diş ufak ufak kesilmiş sarımsak koydum ve 5-10 dk beklettim.Fırını ızgara ayarında ısıtıp ızgara telini de hafifçe yağladım.Balıklarımı yerleştirdim.Yaklaşık 15 dk ön ve 15 dk arka tarafı olmak üzere kızarıncaya kadar pişirdim.










Balık olur da yanında salata olmaz mı,elbette bolca salata yaptım.Kıvırcık,havuç,taze soğan,maydanoz,taze sarımsak,taze nane,biber,domatesle bol faydalı bir salata yaptım.İşte böyle,afiyetle yedik.Tuğra beyciğim daha ufakken balık yemeye bayılırdı,hatta bir keresinde ayıptır söylemesi tek bir levreği indirmişti midesine.Ama uzun zamandır çok zorla yedirebiliyoruz.Bakalım çabalarımız devam edecek bu konuda...

2 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Burçdaşımmm balık harikaaaaaa görünüyor, bayılırım çipuraya harikaa olmuş, ellerine sağlık, afiyetler olsun..Tuğracığımı da öpüyorum :)))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

tesekkurler izmire selamlar