18 Nisan 2008 Cuma

Deniz Börülcesi Salatası



Deniz börülcesi ile tanışmam 2005 yılında Ayvalık tatilimizde olmuştu.Yeni evlenmiştik ve çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Özlem ve Tolga ile güzel 4 gün geçirmiştik.Bir gece Cunda Adası'nda bir restaurantta yedik deniz börülcesini ve çok da sevdik.Ama İstanbul'da her zaman bulmak mümkün değil.


Geçtiğimiz Pazartesi günü de Selamiçeşme semt pazarına gittik Tuğra ile beraber.Bir de ne göreyim,bir tezgah dolusu deniz börülceleri.Elbette fırsat bu fırsattır dedim 3 bağ aldım.Umarım bu hafta yine olur da alırım.Gerçekten çok lezzetli bir salata oluyor hem de hazırlaması pratik.Tuğra da hoşlandı o mayhoşluktan ve yedi şaşılacak bişey ama.




Hazırlanışı: Önce tencerede bir miktar suyu kaynatıyoruz.Bu sırada da deniz börülcelerini bol suda yıkayıp topraklarını iyice temizliyoruz.Su kaynadıktan sonra içine börülceleri atıyoruz.Yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz.Sıcak suyunu süzüp içine soğuk su ekliyoruz ki renkleri canlı olsun.Sonra da sol elimize börülceyi tutup sağ elimizle kökünden tutarak aşağıya çekip kılçığından sıyırıyoruz.Servis tabağına alıp üzerine sarımsak rendeliyoruz,yarım limon sıkıp zeytinyağı ekliyoruz.Afiyet olsun.


5 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bayılırım, çok severim, birde resimlerde ne güzel çıkmış yeşil yeşil. Eşimin anne tarafı İzmirli olduğu için ben bu ot türü şeylerden bol bol yiyorum. Et yemeklerinin yanına çok iyi gidiyor. Ellerine sağlık canım arkadaşım.

NiNo dedi ki...

merhaba agzi acik pogacalardan 30 adet cikiyor yaklasik olarak, mayali olan hamurlar ertesi gune kaldimi hepsi sertlesiyor sertlesmeyene rastlamadim hic :) cok misafir olunca yapilacak bir olcu bu gerci 5-6 kiside hepsini yiyebiliyor :) eger iki uc kisi icin yapacaksan yarim olcu dene derim bu arada deniz borulcesi nefis bisi ellerine saglik sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim
nolmale kara börülcesini pek severim:)
ama deniz börülcesi hiç denemedim,farklılıkları sevdiğim için bulursam alıp denemeyi düşünüyorum

sevgiyle kal
mutlu pazarlar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhabalar canım

Börülcelerini görünce doğadan gelen ne kadar çok güzellik var diye düşündüm. Her şey o kadar ayrı tadlarda, o kadar enfes oluyor ki... Hayatıma yenilik katmayı çok seviyorum. Bu harika tarifinide deniycem. Ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

merhaba
çok güzel olmuş çok da severim ellerine sağlık
hoşçakal