27 Mayıs 2008 Salı

Zayıflatan 10 Yaz Yiyeceği Neymiş Acaba?



Şimdi başlığı görenler okumadan duramaz kesinlikle.Konu zayıflama, kilolar olunca kim ilgilenmez ki? Ben de bu yazıyı biraz önce internette Hürriyet'in sitesinden gördüm, sizinle de paylaşayım istedim.

İşte zayıflatan 10 yaz yiyeceği….


1) Salatalık: Düşük kalori ve yüksek su içeren salatalık, formda kalmanızı ve zayıflamanızı sağlar. Bir salatalıkta sadece 45 kalori var.

2) Kırmızı Üzüm : Bir kase kırmızı üzüm ortama 80 kalori içerir. Soğuk üzüm tatlı ihtiyacınızı karşılayan mükemmel bir seçim olabilir.

3) Yaz Salatası : Ağırlıklı olarak düşük kalorili yaz sebzeleri içeren yaz salatası kalori bakımından düşük, doyurucu ve zayıflatıcıdır.

4) Soğuk Filtre kahve : Kahvenizdeki kafein sizi canlandırır. Kaymaksız süt eklenmiş filtre kahve, kan şekerinizin normal kalmasına ve metabolizmanın çalışmaya devam etmesine yardımcı olur.

5) Izgarada Pişmiş Sebzeler : Mantar, soğan, dolmalık biberler, kabak, patlıcan, kuşkonmaz gibi sebzeleri ızgarada pişirin. Hem hazırlaması kolay hem de düşük kalorilidir. Hafif zeytinyağı ve az miktarda tuz ekleyerek yiyebilirsiniz.

6) Yağsız Patlamış Mısır : Mısır yağda yapıldığında kilo almanıza sebep olabilir. Ancak bir kase yağsız patlamış mısırda sadece 30 kalori ve 2 gram lif bulunur. Bu sayede sindirim sisteminizi güçlendirirken zayıflamış da olursunuz.

7) Yağsız Çeşnili Yoğurt : Serinlemenin en doğal yolu yoğurt aynı zamanda zayıflamanıza da yardımcı olur. Yağsız yoğurdun içerdiği karbonhidrat ve protein uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

8) Şekersiz Buzlu Çay : İlk başta “şekersiz” tanımlaması size hoş görünmeyebilir. Kalorisiz doğal buzlu çayınıza taze meyve dilimleri ekleyerek içeriğinizi tatlandırabilir, yaz günlerini serinletebilirsiniz.

9) Karpuz : Bol bol karpuz yiyin. Su ve C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir kasesi veya suyu sadece 80 kaloridir.

10) Çorba : Midenizi yeni yapılmış ve biraz soğumaya bırakılmış domates çorbası ile yenileyin. Bir kase çorba 50 ila 100 kalori arasındadır ve zayıflamanıza yardımcı olur. 

Önümüz yaz, bence bu 10 maddeyi bir daha okuyalım…

Yazının tamamı için buraya tıklayın lütfen

6 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'ciğim ben karpuzu rica edeyim :) Zamanı gelsede yesek. Yeni yeni tezgahlarda geziniyor. Karpuz yaz yemeğimiz neredeyse. Yanına beyaz peynir ve ekmek, oldu sana harika bir yemek...

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Yasemin, sayfana girince resmen içim açıldı..Hele papatyalarına tek kelimeyle bayıldım...Yazın ise tam bana hitap ediyor ama ben kolay zayıflayamayan tiplerdenim :(((
Çook iştahım açık, çok tatlı seviyorum, bide çikolataa..Anladın değilmi derdimi :)))))

Not:Tuğra'ya nazarlar değmesin, maşallah, benim yerime mis kokusunu içine çekip öpersin değil mi:))

Sevgiler...

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Ben böyle diyet, az kalori lafları duyunca inadına çikolata, patates cipsi falan yemek istiyorum. Anormal miyim ben?

Ordanburdanhayattan dedi ki...

biz de senin gibi dal gibi olsak öyle olur herhalde.aman bakma sen bana,ben de yiyorum valla beceremiyorum rejim olaylarini

Haydins dedi ki...

Yaz geldi ya herkes bir mucizenin pesine dustu..Bende gecen yazmistim bir icecek tarifi elmali :)

Mebrule dedi ki...

Merhaba Yasemin, sayfani cok begendim...

Zayiflatan yiyeceklerde cok faydali, ikinci dogumumdan hali hazirda birkac kilom bulunuyor :))

Sevgiler canim...