11 Aralık 2008 Perşembe

Bana Ekmeğini Söyle





Yaklaşık 1 ay kadar önce ''Uno Blogger Sofrasına davetlisiniz'' diye bir e-mail aldım.Önce ne olduğunu tam olarak anlayamamıştım ama UNO'dan bana açıklayıcı cevap gelene kadar da ben başka planlar yapmıştım.Dolayısıyla ilk Blogger buluşmasına üzülerek gidemedim.Fakat onlar o kadar ince düşünmüşler ki benim için ayırdıkları hediye paketini geçen hafta elime ulaştırdılar.

Zaten çok severek tükettiğimiz Çok Tahıllı ekmeğin yanında daha evvelden denemediğim 2 farklı ekmek daha göndermişler:Dünyadan Rus Çavdarlı ve Alman Esmer Ekmeği.


Son yıllarda herkes ekmeğini evde yapar oldu,ekmek fırınlarını görünce hak vermemek de mümkün değil.Ben de çoğu defalar niyetlendim alayım evde misler gibi çeşit çeşit yapayım dedim ama hep erteledim.Fakat şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki şimdiye kadar denediğim tüm UNO çeşitlerinden çok memnun kaldım ben.


El değmeden poşetlendiğini bilmenin de gönül rahatlığıyla tüketiyoruz.Zaten önümüzdeki haftalarda da 2.buluşmayı UNO fabrikasında yapacaklar.Henüz kendilerinden davet mailini almadım ancak davet edildiğim taktirde orda olmayı ve gözlerimle ekmeklerimin nasıl hazırlandığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.Eğer gidersem de burdan herkesle paylaşacağım izlenimlerimi.







Ben bayram tatili boyunca her sabah kahvaltıda ekmeklerimizle farklı lezzetler denedim.Yukardaki yeşil zeytinli,domatesli ve kaşarlı tostu kendim için hazırladım benim favori ekmeğim UNO Çok Tahıllı ile.



Hastalık süresince ağzına tek lokma koymayan pizza canavarı minik adam için bu minik ekmek pizzaları yaptım.Yine Çok Tahıllı kullandım ve severek de yedi.Rendelediğim domateslerle ekmekleri biraz ıslattım fırında kurumasın yumuşacık olsun diye.Üzerine minik minik yeşil zeytin,sosis,sucuk,domates koydum ve rendelenmiş kaşarla fırına verdim.Kaşarla eridiğinde minik adamın minik ekmek pizzaları hazırdı. Bu peynirli yumurtalı maydanozlu ekmekleri de Rus Çavdar Ekmeği ile büyük adam için yaptım. Ufaladığım beyaz peyniri 1 yumurta ile çırpıp içine maydanoz doğradım. Ekmeklerin üzerlerine sürüp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Alman Esmer ekmeğine gelince tereyağ ve reçelle harika oluyor. Bizim evde herkesin ekmeği belli oldu, siz de mutlaka deneyin kendinize uygun olanı bulacağınıza eminim.
UNO Blogger Sofrası ile daha detaylı bilgi almak ve üye olmak için lütfen burdan buyrun.

5 yorum:

zero dedi ki...

Yasemincim ekmekler gerçekten güzel görünüyor.ellerine sağlık. ben de evde yaptığım ekmek bittiyse, yenisi yapmaya da fırsat bulamadıysam (ekmek makinem yok, ben elde yoğurarak yapıyorum) ve dışardan alacaksam ilk tercihim uno oluyor ama evde yapılan ekmeğin tadına vardıktan sonra inan gerisi boş. Uno'lar arasında bende tahıllıyı seviyorum, bak bir ortak yanımız daha çıktı:)

My Turkish Kitchen dedi ki...

senin ekmeklerle yaptiklarina ne demeli simdi... En iyisi; yemede yaninda yat:))))))))...
Iffet

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim harika gözüküyorlar.. bende çok yaparım bu tarz kahvaltıda.. eşime kepek ekmeği yedirme yöntemini bu şekilde çözdüm de :)

sevgiler..

Cafe Gusto dedi ki...

Senin de uno'nun da ellerine sağlık.sevgiler...

Blogger Sofrası dedi ki...

Selamlar,

21 Aralık'ta buluşuyoruz! Bugün hem bizim blog'da ayrıntıları bulabileceksiniz hem de sizlere e-mail'le davetler ulaşmış olacak.

Ama size gönderdiğimiz e-mail'lerde bir sorun oluyor, hepsi geri geliyor. Size hangi adresten ulaşabiliriz acaba?

Görüşmek dileğiyle...