18 Ocak 2009 Pazar

Bir Aile Klasiği ve Annemin Sofrası

Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne anneme gittim küçük adamı da alıp. Büyük adamı kendi haline bırakıp biraz değişiklik yapalım dedik. Biz İstanbul Anadolu Yakası'nda yaşıyoruz,benim bir tek teyzem dışında tüm ailem de Avrupa yakasında. Dolayısıyla aynı şehirde bile olsak çok fazla birbirimizi görme şansımız olamıyor maalesef. Annem,anneannem,diğer 2 teyzem,yengem,kuzenim hepsi birbirine yakın oturup sık sık da birlikte olunca ben biraz imreniyorum onlara açıkcası. Biz de küçük adamla daha fazla dayanamadık ve bu hafta annemde toplanacaklarını fırsat bilip aralarına katılıp hasret giderdik. Her zamanki gibi bol neşeli,kahkahalı,keyifli,sohbetli bir gün geçirdik. Masa başında uzun saatler hem yedik hem muhabbet ettik.Tuğra beyin de keyfi yerindeydi. Eeee daha ne olsun değil mi ama?

Menümüzde

** Patates Salatası**
Tarif daha önceden yaptığım
Meksika Fasulyeli Patates Salatası ile aynı.


**UNO Kruvasan**

Bu kruvasanlar ve daha 3 ayrı dondurulmuş Uno çeşidi geçtiğimiz hafta sürpriz şekilde evime geldi. UNO şaşırtmaya devam ediyor,ama bu defa kargo ile de değil,çok şık bir beyin elinden aldım kocaman paketimi. Hepsi birbirinden leziz görünen bu paketlerden birini de hemen ertesi günü anneme giderken götürdüm.Masada en çok ilgi çeken şey bunlar oldu,gerçekten daha pişerken fırından gelen mis gibi tereyağ kokusu insanı mest ediyor.Masaya gelir gelmez de bitti zaten.Biz bir kısmımız peynirle,bir kısmımız Nutella ile bir kısmımız da sade olarak yedik.Daha önceden hiç dikkat etmemiştim marketlerde,bundan sonra mutlaka arayacağım.Kruvasan severlere duyurulur,alıp sıcak sıcak yiyin derim.

**
Ispanaklı ve Kıymalı Börek**



**
Kereviz Salatası**




** Baharatlı Poğaca**
Tarif burada





**Neslihan'ın meşhur tarifsiz Keki**
Ne tarifi ne de ölçüsü var ama lezzeti yerinde efsane Neslihan keki.





8 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

İnsan ailesiyle geçirdiği vakitlere doyamıyor bazen heleki uzakta oturunca...Güzel vakit geçirmene sevindim. Masadakiler harika gözüküyor canım yapanların ellerine sağlık..

Sevgiler

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Beni de çağır yav böyle toplantılara, çok özledimmm kalabalığı:))))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ne iyi etmişsin Yasemin'cim, böyle değişiklikler moral oluyor gerçekten de.. SOfra şahane, kruvasanları ve baharatlı poğaçaları çok merak ettim.. Poğaça tarifini dört gözle bekliyorum..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

anne sofraları herzaman daha başka oluyor görüntüler çok güzel ellerinize sağlık

pelince dedi ki...

Yasemin ne güzel bir sofra olmuş,sohbeti keyfi daha da güzeldir eminim...

Güzel bir hafta diliyorum..

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis mamalar afiyetolsun size annenin ellerine sağlık.anadolu yakasında nerdesin şekerim ben maltepedeyim bana yakınmısın blogcu buluşmalarına gelsene sende tanışalım

zarpandit dedi ki...

kimin kızı oldugun bu masayla fazlasıyla belli biliyorsun değilmi :))

muthiş lezzetler olmus hepsi :)

Saliha dedi ki...

bende senın gıbıyım..ınsan ımrenıyor:( ama bende bıkac gunluk kacamaklar yapıyorum..herkeseın ellerıne saglık...

sevgılerımle..