15 Şubat 2009 Pazar

The Curious Case Of Benjamin Button - Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi


Dün Sevgililer Günü munasebetiyle büyük adamla kendimize bir ödül verdik ve uzun zamandır yapmadığımız birşey yaptık.Küçük adamı babaannesi ve dedesine teslim edip gönlümüzce bir gün geçirdik.Keyifli bir gün denince akla ne gelirse hepsini de yaptık.Uzun uzun acele etmeden keyfine vararak bir yemek yedik önce.Çin mutfağı konusunda mevcut önyargılarımı yok etmek adına bir cesaret gösterip Sushico'da leziz bir yemek yedik.Benim gibi önyargılı olanlara tavsiye ederim.Doğru menüyü seçmeyi becerirseniz karnınız tıka basa doymuş olarak çıkarsınız.Fiyatlar biraz ortalamanın üzerinde ama lezzeti de öyle.
Sonra kendimizi kitapların ve cd'lerin arasında kaybettik.Dilediğimizce bakınıp ne zamandır izlemek istediğim Nuri Bilge Ceylan Üç Maymun'un dvd'sini,Mucize Nağmeler'in cd'sini ve çocuk gelişimi ile ilgili bir kitap aldım.İçinden günlerce çıkmasam hiç sıkılmayacağım bir yer kitapçılar.Öyle çok okumak istediğim kitap var ki ama kendime hakim olup önce evdeki kütüphanede okunmayı bekleyenleri düşündüm.
Ve günün en güzel zamanı da sinemada geçirdiğimiz 3 saatti.Önce 3 saat çok uzun geldi acaba sıkar mı diye düşündük ama inanın uzun zamandır hiç bu kadar etkilendiğim bir film olmamıştı.Brad Pitt ve Cate Blanchett zaten tartışılmaz çok iyi oyuncular.Hikaye öylesine farklı ve etkileyici işlenmiş ki hem güldürüyor,hem düşündürüyor hem de ağlatıyor.Hatta benim gibi biraz sulugöz olanları fazla ağlatabilir.Konusunu anlatmayacağım fakat şimdiye kadar hiçbir filme konu olmamış benim bildiğim kadarıyla.Eğer henüz izlemediyseniz kendinize bir iyilik yapın ve mutlaka izleyin.Zaten tam 13 dalda Oscar adayı,en az birkaç dalda alacağına garanti veririm.
İşte böyle biz sevgilimle dünü böyle geçirdik,küçük adamsız ama hep onu hissederek.Filmden sonra da çok özlediğimizi anlayıp hemen yanına koştuk zaten.
İyi pazarlar herkese

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah içinize sindirsin Yaseminciğim.Bu filmi ben de çok merak ediyorum.Aydın'a gelir gelmez biz de gideceğiz nasipse.Sevgilerimle...

pecete dedi ki...

Dün aynı filmi seyrettik ama mekan olarak ev ve Ankara'da desem!

zero dedi ki...

evet film çok güzel Yasemincim. Böyle zaman zaman çağlayan, zaman zaman durulan bir ırmak gibi. hüzün bile olsa, garip bir huzur var bence filmde. F.Scott Fitzgerald'ın kısa öyküsünden uyarlama... ne güzel size ait bir gün geçirmişiniz eşinle. bence bunu sık sık yapın. hem küçük adamın da böylece dedesiyle babaannesinin yanında bolca şımarma şansı bulmuş olur:) ne de olsa bir çocuğu dede ve ninelerinden daha fazla kimse şımartamaz:)

zarpandit dedi ki...

gidilecekler listesinde en başta ya yarın ya perşembe:))

hem küçüğüm kısa süreli bir tatil yapmış hemde siz gönlünüzce bir sevgililer gunu yasamıssınız:)

kitapçılar ve sinema benide alıp goturen yerler..kova burcu olmak böyle bir şeymi acaba :)))

ugrayamadıgım gunlerin hatrına uzun uzun yazdım biraz ama olsun :))) özlemişmiyim ? evet..

küçüğümün jelibon yanaklarından opuyorum OBH ailesine de nice sevgililer gunleri diliyorum! :))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim güzel bir gün geçirmenize çoke sevindim, daha niceleri olsun inşallah.. Filmi izlemedim ama aklımda olsun.. Bu arada bana uğrar mısın, bir süprizim var sana :)

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

İlk başta film biraz ağır geldi bana ama sonra çok beğendim gerçekten, etkilendim. Yaşlanmayı ne kadar az düşündüğümü farkettim...