6 Nisan 2009 Pazartesi

Anasının Oğlu


Herkes girer mutfağa çocuğuyla da ben giremez miyim yani? Hadi dedim küçük adama '' Hazır ol,birazdan birlikte tiramisu yapacağız''. Garip garip baktı suratıma önce,ne demek istiyor annem acaba,diye düşündü herhalde yavrukuş.Sonra katıp tüm malzemeleri sütün içine kremasını birlikte hazırladık.Daha doğrusu ben ona gösterdim ne yapması gerektiğini,gerekli güvenlik tedbirlerini de alıp onu izlemeye aldım.Sonunda bu güzel kareler çıktı,çok eğlendi,arada elinden çırpma telini alıp kontrol etmeme bile izin vermek istemedi.Hatta piştidiğinde '' tamam oğlum,aferin.Daha fazla karıştırmana gerek yok'' dediğimde küçük çaplı sinir de oldu bana.Yani annesi madem çocuğa bir iş verdin,niye hemen elinden alıyorsun değil mi ama?

Karıştırma işi o kadar hoşuna gitti ki tiramisunun diğer aşamalarına iştirak etmek istemedi,ben hazırlarken o hala karıştırmaya devam ediyordu.Çocuğun mutfağa ilgisi varmış meğer,aşkolsun bana...






Kendime not:Bundan sonra Tuğra ile mutfağa daha sık girilip birlikte mamalar yapılacak.Bir sonraki hedef birlikte kurabiye yapmak olsun,hadi bakalım.
Büyük adama not: Bak gör oğlunun ne marifetli olduğunu da utan.Acaba seninle de mi benzer çalışmalar yapsak,belki sende de gizli kalmış cevher vardır.Ne dersin?


11 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim çok güzel dakikalar geçirdiğiniz belli. Bende kağanla kek yapıyorum beraber karıştırıyoruz :). O tiramisu da tadından yenmemiştir umarım ellerinize sağlık..

sevgiler

bahar dedi ki...

Yasemin'cim katılımın için teşekkürler. Bu arada ben de oğlum bir an önce büyüse de mutfağa girsek diyorum. yakında görüşmek dileğiyle.

Unknown dedi ki...

Oyyyyyy sevsin derya teyzesi onu ma
şallah çekirdekten yetişiyor.Benim
oğlanlarda ben mutfaktayken yardım
ederler öptüm canım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim çok iyi düşünmüşsün, ağaç yaşken eğilir.. İlerde gelinin sana çok dua eder kesin :) Hem birlikte geçirdğiniz keyifli vakitler de cabası.. Ellerinize sağlık ikinizin de.. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sol elini tezgaha dayayip oradan da destek almış, sağlamcı Tutim benim ...
Neslihan

Anne İş'te dedi ki...

Oyyyyy ,oyyyyyy yerim ben o parmakları.Dikkat,ihtimam,şevk,heyecan,sonuç ve anne/oğul herşey bir numara görünüyor:))))

Sevgiler bu muhteşem ikiliye...

Unknown dedi ki...

Ördek gibi ağzını açıp olaya nasıl konsantre olmuş yerim ben onu maaşallah

Fisun dedi ki...

Cooook tatli masallah :) Nedense en sevdikleri kisim karistirmak :)))

Bilun ŞEN dedi ki...

Ay maşallah, krema karıştıran ellerini yerim ben onun. Herhalde hayatında yediğin en güzel tiramisu olmuştur Yasemin'cim..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Eline de yakışmış Tuğra Paşa'nın, süper annem benimm.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çook marifetli, işinide çok ciddiye almış Yasemin'cim :)Bence de onları bu zevkten mahrum etmemek lazım. Birgün de köfte yuvarlatmayı denet bakalım, emin ol bizden güzel yapıyorlar :)
Sevgiler