29 Nisan 2009 Çarşamba

Benden Leziz Haberler


Uzun süredir bloga bakmıyorum,aslında bakamıyorum desem daha doğru olur.Bir süredir tatlı bir telaş peşinde koşturmaktaydım.Koşturmacanın sebebi birkaç hafta önce Leziz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İnci Özgöz'den gelen bir maildi.Kendisi sağolsun derginin Haziran sayısı için benimle birşeyler yapıp yapamayacaklarını soruyordu.Benim gibi heyecanlı ve pimpirik bir insan hemen nasıl olur,acaba becerebilir miyim elime yüzüme bulaştırmadan diye bir düşünür önce.Sonra bunun benim için çok hoş bir tecrübe olacağına inanıp teklifi kabul ettim.Bir süre ne yaparım nasıl yaparım diye düşündükten sonra tariflerimi belirledim ve İnci Hanıma sundum.Sonunda karara bağlayıp fotoğraf çekimi için günü saptadık.Dün öğlende İnci Hanım ve fotoğrafçısı evime geldiler.Tüm Pazar günümü tarifleri yapmak için ayırmıştım,çok yorgundum cidden ama öylesine sıcak kanlı ve hoş sohbetlerdi ki her ikisi de inanın herşeye değdi.Çok hoş bir 2,5 saat geçirdik toplam 5 çeşit vardı ama keşke daha çok olsaymış da bu keyif daha uzun sürseymiş dedim.


Bir taraftan yaptıklarımı nasıl servis yapsak,fotoğraflar nasıl olsa,nasıl bir kompozisyon yaratılsa diye düşünüp diğer taraftan da muhabbet ettik.Bir kere daha '' İyi ki blogum var'' dedim kendi kendime.Bana çok farklı bir çevreye girme şansı yarattığı için iyi ki böyle bir olayın içine girmişim dedim.Ayrıca bundan sonrası için bana yardımcı olacak çok basit ve etkili birtakım tüyolar öğrendim onlardan.Yukardaki fotoğrafta o tüyoları göz önüne seren bir kare sadece dünden kalan.Ve elbette bir de yeni ve daha profesyonel bir makine edinmemin zamanının çoktan geldiğini anladım.Çektikleri fotoğraflara öylesine hayran oldum ki kendi yaptığım şeyleri bile sanki bir başkası yapmış gibi hayranlıkla izledim.Fotoğrafın blog için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.


Şimdilik sadece bu haberi vermekle yetineceğim.Maalesef kendi lap topum kendini yokettiğinden!! büyük adamın lap topundan geçici olarak gönderi yapabiliyorum.Düne ait fotoğraflar var ama şu anda onları yükleyemiyorum maalesef.Tariflere ve ne yaptığıma gelince 1 ay daha bekleyeceğiz hep beraber,Leziz Dergisi Haziran sayısı çıktığında mutlaka sizlerle tekrar paylaşacağım mutluluğumu.

25 yorum:

My Turkish Kitchen dedi ki...

Tebrik ederim, ben de ayni heyecani hissettim inan.
Iffet

Tuğba Agaci dedi ki...

Kocaman ve içtenlikle tebrik ediyorum önce :) Yazını okurken evde yaşanan telaşı ben de yaşamış kadar oldum.Ama sonucun çok başarılı olduğu şu bir karecik fotoğraftan belli.Nice dergi sayfalarına..

:)den dedi ki...

Yaseminciğim tebrikler canım. Senden böylesine leziz haberler okumak çok mutluluk vericiydi inan. Şu minik tüyoları da çok merak ettim doğrusu. Umarım bizlerle paylaşırsın. Fotoğraf konusuna gelince kesinlikle haklısın. Ben özellikle bu konuda çok titizim. Lezzet blogları arasında görsel zenginliği de tariflerle birlikte göz kamaştıran "Damak Tadı" ve "Pelin'ce Lezzetler" var mesela.

Unknown dedi ki...

Canımmm benimmm günaydın harika bir
haber bu ne mutlu sana.Sabırsızlıkl
bekliycem,sımsıcak sevgiler..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Canım arkadaşım, gurur duyuyorum seninle:))))

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim çok güzel haberler bunlar merakla bekliycem derginin yeni sayısını..

sevgiler öpüyorum

zero dedi ki...

Yasemincim harikasın! sen bu işlere böyle adım attıkça sonrası nasıl gelecek merak ediyorum:) dergiler, gazeteler, sonra da bakarsın kendine özel minik bir kafe:)

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Sana katılmamak mümkün değil.Bende blog'un insanın yaşamına çokkk fazla enerji ve bilgi kattığına inanıyorum.
Yaşadığın tecrübeleri ve yaptıklarını bizimle paylaşmanı bekliyorum.

Sevgiler*

karamel mutfak dedi ki...

mutlulugun gerçekten çok güzel tebrik ederim canım umarım çok daha güzel tekliflerle karşılaşırsın kocaman sevgiler.

Anne İş'te dedi ki...

Bir kez daha gurur duydum,mutlu oldum.İyi olan herşey mutlaka yerini buluyor dedim.Evet ya fotoğrafı görünce hemen "vay demek öyle dijitalde otomatik ayarla ile çıkmıyor o şahane resimler" demiştim.Şimdi Haziran'ı merakla bekleyeceğim ve emin ol bu kez gurula alacağım ve ilk iş eşime göstereceğim.Bak bunlar benim arkadaşımın diye ...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım senin adına ne kadar sevindim. Sanırım Haziran sayısı öyle önemli bir dergi olacak ki, belki torunlarına bile gösterecek bir gururun olacak. İnşallah. Mutlaka bende alıcam merakla bekliyorum.
Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım senin adına ne kadar sevindim. Sanırım Haziran sayısı öyle önemli bir dergi olacak ki, belki torunlarına bile gösterecek bir gururun olacak. İnşallah. Mutlaka bende alıcam merakla bekliyorum.
Sevgiler

pelince dedi ki...

Canım tebrik ediyorum,en güzel şekilde hazırladığına eminim.Profesyonel fotoğraf makinesi ile her şey bambaşka gözüküyor çok haklısın...

Ellerine sağlık...

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

bu harika bir haber.izledigim ve begendigim bir blogun bu derece başarılı olması beni çooook mutlu ediyor.başarılarının devamını diliyorum.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim tebrik ederim, ne güzel bir buluşma olmuş :) Tarifleri ve fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum.. Fotoğraf kalitesi hakkında söylediklerine inanıyorum, ben de çok istiyorum daha profesyonel bir makine edinmeyi.. Ha bu arada birinci tüyoyu kaptım, teşekkürler :)

Yasemin dedi ki...

adaşım tebrik ederim! artık haziranı sabırsızlıkla bekliyorum! başarılarının devamını dilerim!!!!

Müge Hüner dedi ki...

Yasemincim;
Çok çok tebrikler.

Heyecanını ve mutluluğunu çok iyi tahmin edebiliyorum.
Devamı da güzelliklerle gelir insallah.
Sevgilerimle canım.

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Kutlarım..
Profesyonel blogları takip etmekten büyük zevk alıyorum..

Özellikle yemek bloglarında kaliteli fotoğrafın çok ama çokönemliolduğunu düşünen birisi olarak, ben de blogumdaki tarifleri fotoğraflarken inanılmaz zaman ve emek harcıyorum..

Başarılar sevgiler..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Fırsat bulunca sayfanı ziyaret etmek istedim.Güzel haberlerinle mutlu oldum.tebrik ederim Yaseminciğim
Nice başarılara
sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Yasemin'cim merhaba,seni özledik.
Çok tebrik ediyorum mutlaka o sayıyı alacağım.
Bir kez daha söyliyeyim ne kadar doğru bir insanı seçmişim.
Bu arada fotoğraf konusunda ki tiyoları bizimle paylaşırsın umarım :)) Çok öpüyorum

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Hepinizin ayrı ayrı isimlerinizi yazamıyorum ama ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim hepinize.Mutluluğumu paylaşarak daha da artırdınız inanın.Ekranı açıp da tüm blogcu dostlarımın mesajlarını görmek beni gecenin bu saatinde çok duygulandırdı.
Bu arada fotoğraf konusunda tüyoları sormuşsunuz,yukardaki fotoğraf sanırım biraz açıklayıcı olmuştur.İnşallah yeni makineme kavuştuğumda kendim de test edip paylaşırım sizlerle
sevgiler

mujdenin denemeleri dedi ki...

Canım nasıl sevindim anlatamam.Haziran'ı iple çekiyorum.İnşallah bu güzel bir dönemin başlangıcı olur senin için.:))
Kocaman öpüyorum...

zarpandit dedi ki...

bu süper bir haber ya ! harikasın! mukemmel bir durum!

not: yaptıklarım hafta sonuna sıganlar..yaparken doyanlardanım diyet işi girince için işine annemin arkadas toplantıklarına evdekilere yapıyorum herseyi:)ya da deneyeceksem bir tarifi yarısını ucte bişrini deniyorum önce..hem az oluyor hemde evdekiler anında bitiriyor.. :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

tebrik ediyorum canım.sabırsızlıkla bekliyorum.sevgileirmle...

gulsev dedi ki...

Merhaba Yasemin,
Senin adına bende cok mutlu oldum, hos bir adım olmus sizin için, darısı bizim basımıza artık:)
Böylelikle daha geniş kitlelere hitap edebileceksiniz ne güzel...