16 Nisan 2009 Perşembe

Sebzeli Tavuk Dürüm - Tefal Actifry Etkinliği # 1


Dünkü yazıdan sonra akşam da büyük adam '' hayırdır niye kaç gündür blogunla hiç ilgilenmiyorsun?'' diye sorunca silkelenmem gerektiğini anladım.Demek ki bu işin de bir sorumluluğu varmış dedim kendime ve bugün için söz verdim yeni tarif yayınlamaya.

Aslında bu sabah ilginç olarak oldukça enerjik uyandım,küçük beyle kahvaltı keyfinden sonra ona çorba ve yemek hazırladım,makineye çamaşırları attım,balkonları yıkadım,çamaşırları astım.Bu arada evin her gün nasıl olup da bu kadar dağılabildiğine şaşarak ortalığı derleyip topladım.Bu arada hareketli müzikler eşliğinde dans eden küçük adama da eşlik ettim.Baktım ki onun hali kalmamış,hemen yemeğini hazırlamak için mutfağa geçtim.Çağırırım gelmez,hayırdır niye gelmiyor diye bir baktım ki yorgunluktan koltukta uyuyakalmış sadece 2 dakika içinde.Daha saat öğlen bile olmadan evdeki tüm yapılacak işler bitip oğluş da beni üzmeden kendi başına uyuyunca keyfim bir yerine geldi ki sormayın.Hemen kahvemi elime alıp geçtim ekranın başına.Özlemişim ya böyle yazmayı,içimi dökmeyi.Yalnız zamanların iyi ortağı oldu bu blog bana.


Bugünkü tarifi aslında çok oldu deneyeli,fotoğrafları makinede unutmuşum,biraz önce farkedince sevindim paylaşacak tarifim de oldu diye.Aslında daha önceden de yazmıştım ya bizim evde tavuk pek sevilmiyor ama ben yine de arada yedirmeye çalışıyorum,evde herşey pişmeli,çok yönlü beslenilmeli diye düşünüyorum.Ben bu defa Tefal Actifryda pişirdim tavuklarımı ve lavaş ekmeğine sarıp servis yaptım.


Sebzeli Tavuk Dürüm
Malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı tavuk
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
tuz,karabiber,köri


Yapılışı:
1.Tavuk etlerini Actifrya koyup yaklaşık 15 dk pişirin.(Ben hiç yağ eklemedim,tavuğun kendi yağıyla pişirdim)
2.Makineyi açıp ince ince doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyin.
3.15 dk kadar daha piştikten sonra baharatlarını ekleyip birkaç dk karışmasını bekleyin.
4.Sıcak olarak servis edin.

Servis önerisi : Ben pişirme esnasında lavaşlarımı da makinenin üzerine koydum ve ısıttım.Piştikten sonra lavaşa sarıp buz gibi ayran ile servis yaptım.


Afiyet olsun.


Bu tarifimi Tefal Actrifry Etkinlikleri # 1 ev sahibi Sevgili Müge'ye gönderiyorum.Tekrar tekrar kolay gelsin.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel gözküyor ellerine saglık.canım istedi.

Unknown dedi ki...

o zaman bu alet gerekli ve güzel birşey bri de biraz ucuz olaymış :)

Betül KAVAL dedi ki...

canım nefis görünüyor ellerine sağlık. tam çğlen arası benim için hç iyi olmadı bu :)

sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim süper olmuş bu tarif, ellerine sağlık.. Akşama ben de tavuk yapacağım :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemincim, lavaşları sardıktan sonra tost makinasında çıtırdatabilirsin. Lavaş gerçekten lezzetine lezzet katıyor. Actifry ni hakkıyla kullanmanda çok keyifli. Güle güle güzel günlerde, hep bu yazında olduğu gibi mutlu olmanı dilerim :)
Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.dürümler ve sunumun harika.afiyet olsun.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Canım ne güzel tüm işlerini yapmışsın.İşler hiç bitmiyor çok haklısın. keyfin yerine de gelmiş çok ama çok sevindim.
Dürüm nefis olmuş,ellerine sağlık...

Sevgiler.

My Turkish Kitchen dedi ki...

Yasemin, cok hos olmus eline saglik.
Senin blogunda tefal actifry'i gorunce burada da bulurum diye bir baktim internetten. Malesef henuz Amerika da satisa sunulmamis, inanabiliyor musun?!. Ekim-Kasim gibi satilmaya baslanacakmis.
Iffet

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasemin özledim seni vallahi.Ellerine sağlık dürümün enfes görünüyor.Bu arada hayırlı iş de belli oldu hayırlı uğurlu olsun inşallah.

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Yaseminciğim.Çok leziz görünüyor.Eşim de ben de bayılırız bu dürüm olaylarına.:))

Bahar temizliği yapmam gerekiyor benim de ama hiç canım istemiyor.Sen atlattın,darısı benim başıma.Sevgiler...

Anne İş'te dedi ki...

TAVUK MU DEDİN?DÜRÜM?BUZ GİBİ AYRAN?VE KENDİ KENDİNE UYUYAN BİR OĞUL:)))

BAK MIRILDANMAYA BAŞLADIM BİLE;ALLAH'IM BİTMESİN BİTMESİN BU RÜYA....

SEVGİLER YASEMİNCİĞİM VE RÜYA GİBİ BİR HAFTASONU DİLİYORUM SANA:))

gulsev dedi ki...

Merhaba Yasemin,
Yazdıklarını okuyunca, nedense bana cok yakın geldi hepsi, aynı kosusturmaca bizim Dilos sayesinde evimizde hergun devam ediyor.Bir bakmışım salonu topluyorum, ardından mutfağa koşuyorum arkasından diğer odaya vs vs. Ama ben yaramaz diloşa bakmak için yanına uğradığımda onu uyurken hiç bulmuyorum :) aksine arkamı döndüğümde talan edilmiş bir oda :)İştee hayat tempomuzu bu telaşlara göre ayarlıyoruz biz anneler.
Tavuk dürüme gelince, bizim evde tavuk yemeklerin içerisinde hiç kullanılmaz.Ben ya çorbasını yada tavuk kızartma şeklinde pişiririm genelde.Yıllar önce tavuk döner yapardım sık sık.Tavuk dürümü görünce o geldi aklıma..Bir ara döneri pişirip sitemize koyayım dedim kendimce...
Dürüm cok nefis gözüküyor, köride tavuğa yakışan en güzel baharat bence.
Elinize saglık.Oğluşunuza kocaman öpücükler.

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..
Gerçekten süper olmuş, ellerinize sağlık..
Bu etkinliğe katılmayı ben de çok isterdim ama henüz cihaza sahip değilim, artık bu sefer de izleyici olarak katılırım bu etkinliğe..:)

SEVGİLER.

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Çok leziz görünüyor bunlar,bende almak istiyorum ama birazcık tuzlu geldi bana da.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Dun aksam vermis oldugunuz tarifi denedim cok guzel oldu. Ellerinize saglik!! Cok sevdim ben bu actifry-i :) 1 haftadir kullaniyorum cok memnunum.

Adsız dedi ki...

Yasemin hanım, actifryla yapılan tavuk yemekleri gerçekten süper oluyor. Ancak et yemekleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ne yaptıysam etlerin sertleşmesini önleyemedim. Bunun için bir öneriniz var mı acaba? Teşekkürler
Yeşim

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sevgili Yeşim hn,

öncelikle şunu söyleyeyim bizim evde kırmızı ya da beyaz et pek sevilmez. ama ihtiyacımız oldugundan arada mutlaka yaparım. O yuzden oyle cok fazla et kültürüm yoktur. sadece şunu belirtmek isterim ki kuzu eti, her ne kadar koktuğu için sevilmese de, actirfryda daha iyi sonuç veriyor. bir de makinede iyi pişsin diye çok uzun süre tutmamak gerek sanıyorum, o zaman çok daha fazla kuruyorlar. bu arada eğer bana mail adresinizi bildirirseniz, yayınlamam, ben de firmanın size bilgi vermesini saglayabilirim. sevgiler