3 Nisan 2009 Cuma

Küçük Adamın Kütüphanesinden Seçmeler

Bu sabah küçük beyin kitaplarını toplarken farkettim ki daha şimdiden oldukça geniş bir kütüphanesi olmuş bile.Neredeyse doğduğundan beri ona sürekli kitap alıyoruz,o da çok severek bakıyor.Çocuklara kitap alışkanlığı kazandırmak için büyümelerini beklemek çok geç,mutlaka severek okumaları için onları küçükken teşvik etmeli ve iyi örnek olmak için bizler de okumalıyız.Büyük adam ve ben kitap okumayı çok sevdiğimizden Tuğra için iyi birer örneğiz sanırım.Diğer oyuncaklarını biraz haşin kullansa da kitaplarına pek zarar verdiği söylenemez.Umarım ilerde de iyi bir okur olur.

Bugün de biraz onun kitaplarını paylaşayım istedim.Küçük adamın yaşıtı çocuğu olan annelere biraz fikir vermesi açısından birkaç tane kitap seçtim.
1.Bay Gıdık,babamızın arkadaşlarından birinin hediyesi.Hem eğlenceli hem de renkli resimleri ile ilgi çekici.Serinin Bay Gıdık dışında Küçük Bayan Uslanmaz,Bay Pasaklı,Küçük Bayan Geveze,Bay Kocaburun gibi farklı kitapları da mevcut.(Doğan Egmont Yayınları)

2.Gece Bahçesi,Tombliboolar El Sallama Oyunu ; Severek izledikleri çizgi film karakterlerinin kitapları da çocukların ilgisini çok çekiyor.Özellikle kitap alışkanlığı edindirmek için iyi bir seçenek olabilir. (T.İş Bankası Kültür Yayınları 0-5 yaş)

3.Ayağına Diken Batan Süper Karga-Selçuk Demirel; küçük beyin kütüphanesine henüz dün akşam katılan babasının hediyesi bu kitap.Dün gece uyuturken okudum,pek anladığını sanmıyorum,sonu gelmeden uyumuştu zaten.Ama bol resimli kitaplardan hoşlanan çocuklar için içindeki resimlerin çok keyifli olduğunu söylemeliyim.(Yapı Kredi Yayınları)

4.İlk Resimli Ansiklopedim; hayvanları,meyveleri,kıyafetleri,yiyecekleri yeni yeni tanıyan ve isimleri öğrenen çocuklar için resimli ve keyifli bir kitap.İçini açıp ''... nerde ,.... hangisi'' sorular sorarak çevresindeki nesneleri kolayca kavramasına yardımcı olabilirsiniz.(Net Yayıncılık)

5.Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor-Sara Şahinkanat ; Küçük beyin son zamanlardaki en keyif alarak okuduğumuz kitabı sanırım.İçindeki resimlerin de katkısı çok büyük sanırım.(Yapı Kredi Yayınları)

6.100 Yeni Sözcük Yakın ve Uzak Çevrem ; bu aslında bir kitaptan daha çok bir alıştırma kitabı.Bütün resim içindeki nesneleri bulabilmesini ve konsantrasyonu sağlamasına yardımcı..Bu tarz oyunlar özellikle 3 yaş civarı çocuklar için uzmanlarca da öneriliyor.Bütününde bir resmi görüyor olabilirler ama resmin içindeki en ufak parçaları bile seçip çıkarabilmeleri için iyi bir seçenek.(3-5 yaş,Çiçek Yayınları)
Evet kütüphanemize yeni yeni kitaplar katıldıkça biz de paylaşırız mutlaka.Yarın Haftasonu,hava da güzel,hepimiz çocuklarımızı alıp dışarılara çıkacağız.Mutlaka gönüllerini hoş tutmak için oyuncakcılar da ziyaret edilecek.Lütfen onlara kitap da alın,hepimiz biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir.
Herkese bol kitaplı,neşeli ve güneşli bir haftasonu dilerim.

11 yorum:

zero dedi ki...

Yaaaa! Ben de çocuk olmak istedim şimdiiii:) ne güzel bir çocuğun, onu zorlamadan kendisine kitap alan anne ve babası olması.. bu kitapları da hep saklayın Yasemincim, ileride kütüphanesinde bulunsun ve sevdiği çocuklarla, belki de kendi çocuklarıyla paylaşmanın zevkini sürsün. Benim çocukluğumdan ya da ergenlik dönemimden kalma kitaplarımı şimdi o yaşlarda olanlarla paylaşmak o kadar hoşuma gidiyor ki... Tuğracık çok şanslı bir çocuk.. maviş gözleri onu nazarlardan korusun!

Betül KAVAL dedi ki...

kağanada alıyorum bir sürü kitap ama hepsini yırtıyo bakalım ne zaman ilgisini çekecek. şimdilik ne yaptıysam ilgisini çekmeyi başaramadım.

sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım tebrik ederim seni harika bir
annesin.Çocuklara kitap okuma alış
kanlığı küçük yaşlarda kazandırılıyor kocaman sevgiler...

Tijen dedi ki...

Kitapları ne çok seviyorlar değil mi? Bizim minik Maya da öyle. Varsa yoksa kitapları. Artık kendisi seçiyor zaten kitaplarını. İngilizce bile olsa "Turkish oku" diyor, mecburen Türkçe okuyor annesiyle babası.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim bizimki de kitapları çok seviyor. Özellikle iştahlı okunduğu zamanlarda:) Bizimde kütüphanemizde birçok hikaye kitabı var, hatta daha hamileyken aldıklarımda dahil :) Tuğrayı çook öpüyorum, şimdiden kütüphanenin bir rafını alması da çok eğlenceli :)
Güzel ve keyifli hafta sonu diliyorum canım.
Sevgiler

pelince dedi ki...

Kitap alınacak bizde de ,ama bizimki ders için,sözlükte lazım mış :)
Senin yumurcağı kocaman öpüyorum.Kitaplarını yırtmadığı için de kocaman aferim ona...

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ne mutlu Tuğra'ya.Maalesef Yağız'ın bu aralar kitaplarla arası pek iyi değil.Emziği bıraktığımız için sürekli kitaplarını parçalıyor ve engel olamıyoruz.Çok üzgünüm ve geçici bir süreç olmasını diliyorum.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasemin çok doğru şeyler yazmışsın ağaç kesinlikle yaşken eğilir.Benim çocuklarımın biri 21 diğeri 14 yaşını bitirecek Allahın izni ile şuna çok inanıyorum neye emek verirseniz onun karşılığını muhakkak alıyorsunuz.Bence de hayatta insanın sahip olduğu ve olanca gücü ile emek vermesi gereken en değerli şey evlatları.Allah hepsine iyi yazılar yazsın günler su gibi geçiyor değerini bilmek gerekiyor.Bıkmadan uğraş verdiğiniz şu günlerdeki emeğinizin karşılığı gün geldiğinde size pozitif olarak dönüyor.Bu da naçizane abla tavsiyesi.Çok öpüyorum seni de küçük delikanlıyı da iyi haftasonları diliyorum

nursunca fikirler dedi ki...

söylediklerinizde çok haklısınız.Bizde bilinçli anne ve baba olarak bu sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz.Bu kitaplardan bazılarını bende kızıma almayı düşündüm.Teşekkürler.

bahar dedi ki...

Merhabalar, “hediyeleşme” üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim. Ayrıntılar sayfamda, sevgiler.

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Şimdiden başlamak en iyisi. Bol bol okusunlar meraklı olsunlar, rahat rahat öğrensinler inşallah.