17 Mayıs 2010 Pazartesi

Hem Lezzetli Hem Besleyici ;Cevap TEFAL NUTRICOOK

Uzun zaman önce, taa Mart ayında müjdesi verildi bu buluşmanın, şimdiden hazırlanmakta fayda var denildi. Gerçekten aylar öncesinden ajandalarımızı ayarlamaya, kendimizi o muazzam ürünlerle buluşmaya hazırlamamız gerekiyordu. Diğer hiçbir etkinlikte olmadığı kadar heyecanla beklediğim bir gün oldu. Geçtiğimiz yıl Actifry etkinliğinde yaşadıklarımız ve sonrasında Actifry ile deneyimlerim beni heyecanlandırmak için yeterdi de artardı bile.

Günün kahramanı elbette Tefal Nutricook idi. Kendisine sadece bir düdüklü tencere demek hem ayıp hem de yazık olur. Evde bir tanesi de Tefal olan tam 3 adet düdüklü tencerem var ve Nutricook' un onlarla yakından uzaktan alakası yok. Yeni nesil çok hem de çok akıllı bir tencere bu. Hem yemek yapmayı keyifli hale getiriyor hem de besin değerleri yüksek, lezzetli yemekler yememize imkan sağlıyor. Ürün müdürünün deyimiyle sinir bozucu derecede akıllı bir teknoloji.


Bildiğimiz tipteki düdüklerden gerçekten farklı. Bir kere Nutricook oksitlenmeyi azaltmak ve doğru pişirme ısısına daha çabuk ulaşmak için havanın çok büyük bir kısmını tahliye ederek işe başlıyor. Yani içerdeki yiyecekleri oksijenden arındırarak mümkün olabildiğince besleyici ve aynı zamanda da lezzeti yerinde yemekler sunuyor. Ve pişirme 2 aşamada oluyor.

1. aşama Basınçlı Pişirme; besinlerin pişebilmesi için gerekli doğru ısı miktarını mümkün olan en kısa zamanda sağlamak

2. aşama Düşük Basınçta Buharlı Pişirme; besinlerin üst kısmının fazla pişmesini önlemek için ısı kaynağı kapatılıp, ısının yavaş bir şekilde besinin iç kısımlarına işlemesini sağlıyor.


Nutricook' ta 4 temel besin grubu için 4 ayrı programı var ; sebzeler, nişastalı besinler, etler ve balıklar. Bunların dışında çorba, tatlı, kızartma gibi şeyleri de yapabiliyor.


Her besin grubu için belirlenmiş bir süre var, yemeğinizin malzemelerini tencerenize yerleştirip kapağını kapatıp akıllı saatini de ayarladığınızda geriye sadece saati duymak kalıyor. İlk uyarı sesiyle birlikte ocağın altını kısıyorsunuz, bir sonraki uyarı sinyalinde ocağı tamamen kapatıp bu defa da içindeki buharla düşük basınçla buharlı pişirme başlatıyorsunuz. İşte bu kadar basit.



Üstteki fotoğrafta görülen bu enfes şey safran soslu dil balığı. Biz zaten ailecek balığın her türlüsüne tav oluruz ama böylesine de balık yemeyenler bile dayanamaz. Hem de pişerken etrafa hiç koku saçmadığını söylemem gerek. Evinde balık pişirmekten korkanlara duyurulur. Ev balık kokacak diye böylesi bir nimetten uzak kalınmaz, benden söylemesi.


Bu gördüğünüz Arnavut ciğeri de bir diğer Tefal' in, Tefal Actifry' ın mahareti. Ben ciğeri ağzına sürmeyen biriyim, ama bu koca tabağı büyük adam tek başına sildi süpürdü dersem ne demek istediğim açık ve net anlaşılır sanırım.


Vee günün en tatlı anı yine Tefal' den. Bu defa sahneyi VitaCuisine alıyor ve buharda çikolatalı sufle yapıyor bize. VitaCuisine önümüzdeki aylarda satışa çıkacak en yeni ürünü Tefal' in. Onunla aynı anda hem balık hem tatlı hem de sebze pişirebileceğinizi söylesem hele de kokularının birbirlerine karışmayacağını eklesem herhalde nasıl bir ürün olduğunu az çok anlarsınız.

Bize bu keyifli günü planlayıp, birbirinden besleyici ve lezzetli yemekleri birlikte pişirip tatma imkanı sağlayan tüm Tefal ekibine ve tarifleri uygularken bizleri yönlendiren MSA' dan şefimize teşekkürler ediyorum. O gün etkinlik için yola çıkarken hiç keyfim yoktu, içimde sıkıntı ile gitmiştim yalan değil ama MSA ' da geçirdiğim birkaç saatte işte gördüğünüz gibi nasıl da yüzüm gülmüş. Bu arada etkinlikte benimle birlikte olan büyük adam da çok keyif aldı. Evde mutfağa yemek yemek dışında pek girmese de orada elinden kaşığı, bıçağı almak bana pek nasip olmadı. Tefal sağolsun bugünleri de gördük :)

Günün sonunda Tefal yine bize cömert armağanını verip yüzümüzde mutluluk izleriyle evimize yolcu etti. Hemen ertesi gün Nutricook ile denemelere başladım. Neler mi yaptım? Pek yakında...

7 yorum:

Asuman la dedi ki...

Canım bende çok merak ediyorum bu ürünleri böyle övgü dolu post lar okuyuncada kendimi tutamıcam galiba en yakın tefal bayi de soluğu alıcam ..
yaptıkların nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de merak ediyorum bu sinir bozucu derecede akıllı ürünü :) Düdüklü tencere hem çok pratik hem de yiyeceklerin vitaminlerini koruyor.. Çok güzel bir etkinlik olmuş, hepinizin ellerine sağlık Yasemin'cim.. Sevgiler..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hakikaten süper bir düdüklü bu nutricook:)eğlenmene çok sevindim canım,güle güle kullan düdüklünü,
güpgüzel tariflerini bekliyoruzzz:)))) öpüyorum canımmm

pelince dedi ki...

Yasemin ne güzel bir gün olmuş.. Eşinde eşlik etmiş daha ne olsun..Bundan sonra mutfağı biraz erkeklere bırakmak lazım.. Bizimde dinlemek hakkımız:)
Çok sevindim adınıza..

Sevgiler..

Betül KAVAL dedi ki...

güzel geçtiği belli güzel arkadaşım. offff burdan duyrulur sevgili etkinlik sahipleri bizi arkadaşımla yan yana getirin.. :P

öpüyorum cnm..

Tümay Öztürk dedi ki...

Yasemincim çok güzel şeyler yapmışsınız gerçekten. Bende geçen ay Nutricook almıştım. Gerçekten son yılların en iyi icadı olduğunu düşünüyorum:) Ellerinize sağlık yapılanlar süper duruyor canım. Sevgiler:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yasemin Hn, aynı etkinlikteymişiz ama tanışamdık, ben o kadar yemek blogunun içinde, birbirinizi iyi tanıdığınızı da görünce şaşırdım kim kim diye sanırım biraz ondan oldu.
Sevgiler gönderiyorum, bir daha uzun sohbet ederiz inşallah