29 Eylül 2011 Perşembe

Kendime Her Gün Sadece 5 Dakika


Kadınları bakımdan gelen güzellikle buluşturan Dove, 4 Adımda Bakıma Yolculuk Treni  23 – 26 Eylül arasında Ankaralı tüketicilerle buluştu. 23 Eylül' de Excel İletişimden Ayça Hanımın davetiyle biz bloggerlar da oradaydık. Dove ile kişisel bakımın 4 adımı olan “Temizleme”, “Yıpranmış saçlar için uzman bakım”, “Koltukaltı bakımı” ve “Nemlendirme”yi konuştuk.
Benim için bu etkinlik bir ilkti çünkü Ankara' da katıldığım ilk firma etkinliği oldu. Keşke Ankaralı blogger arkadaşlarımız daha fazla katılım gösterselermiş. Onları da tanımış olmayı çok isterdim.
Ankara Garının evime uzaklığını ve trafik durumunu iyi bilemediğimden vaktinden çok erken garda oldum. Perakende Trenindeki diğer firma vagonlarına göz atmaya da vaktim oldu. Dove vagonu da diğer firmalar gibi halktan çok ilgi gördü, sürekli yapılan aktivitiler ve yarışmalarla hediyeler dağıtıldı.
Unileverden Dove Marka Müdür Yardımcısı Melodi hn ve Dermatolog Doktor Eylem Acar ile soru cevap eşliğinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Hanımlar konu güzellik ve bakım olunca sorular ve sorunlar oldukça fazla oluyor haliyle. Saç ve cilt kuruluğu, güneşin cilde etkileri, kişisel bakımda yaptığımız hatalar ve yanlış bildiklerimiz, bakım ürünleri seçerken dikkat etmemiz gerekenler konusunda oldukça bilgilendirici oldu benim açımdan.

Günlük koşturmacalarımız içinde çoğumuz kişisel temizlik ve bakıma ne yazık ki yeteri kadar vakit ayırmıyoruz.Dove da aslında tam olarak bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla yola çıkmış bu trenle beraber. İstanbul Haydarpaşa'dan yola çıkan bu trenle tam 9 şehri dolaşıp halkla buluşmuş ve son durak yine Haydarpaşa olacak. Hatta tren bugün İstanbul Haydarpaşa Tren Garında. Yolu oraya düşenler bir uğrayıp kendilerini azıcık şımartsınlar.
Eylem Hanım ve Melodi Hanımla yaptığımız bilgilendirici sohbetin ardından bizler de Dove Bakım Vagonundaki uzmanlara danıştık. Saç analizi yaptırdım ben de ilk olarak. Ankara' ya taşındığımdan beri en önemli cilt sorunlarından biri cilt kuruluğu oldu bende. İstanbulda nemli havaya alışkın olan cilt tepki gösteriyor haliyle. Yapılan cilt ve saç analizleri de bunu doğruladı. Uzmanların da tavsiyesiyle saçlarımı ve cildimi daha iyi nemlendirmem, daha çok su içmem, çok sıcak su ile banyo yapmamam ve saçıma ve cildime uygun ürünleri tercih etmem gerektiğini öğrendim. Ve sebep her ne olursa olsun asla geceleri cildimi temizlemeden yatağa gitmemem gerektiğini. Aslında bunların çoğunu hatta hepsini biliyoruz da sanırım biraz ihmal ediyoruz kendimizi. Her şeye gün içinde fazlasıyla vakit bulup yapıyoruz ama sıra kendi öz bakımımıza gelince boşveriyoruz. Halbuki günde sadece 5 dakika bu iş için yeterli. Önce kendime sonra tüm okuyucularıma tekrar hatırlatayım bunu da.
Cilt ve saç analizi sonrasında sıra el masajında idi. Benim gibi el kremlerini neredeyse yeme derecesinde çok tüketen biri için en keyifli an bu andı. Masaj koltuğuna oturup da ellerimi bakım uzmanına teslim ettiğimde yüzüme yansıyan rahatlığa bakar mısınız? Pamuk gibi oldum resmen.


Bu keyifli davet için öncelikle Excel İletişim'den Sevgili Ayça' ya çok teşekkür ediyorum. Yepyeni bir Ankaralı olarak Excel beni burada da unutmadığını gösterdi. Dove yetkilisi Melodi hanım ve doktor Eylem Acar' a da kocaman teşekkürler, güleryüzlü sohbetleri için. Bir büyük teşekkür de Dove vagonundaki tüm bakım uzmanı arkadaşlara.


2 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Canparem seni Ankarada daki etkinliklerde mutlu görmekten ben mutlu oldum:))özledik seni,en kısa zamanda istanbulda görüşmek ümidi ile,çok öpüyorum paşamı ve seni..

sihirlirloklava dedi ki...

güzel birgün olmuş anlaşılan..benim geç haberim oldu ve ne yazık ki kaçırmışım...bir dahaki etkinliklerde buluşmak üzere..