25 Mart 2008 Salı

Pek bir Nazik Ali Nazik


Valla ben öyle çok çetrefilli yemekleri bilmem.Benim yemek yapma anlayışım hem pratik olacak hem de lezzetli.Öyle saatlerce bir yemekle uğraşamam,hem vaktim yok hem de gerek yok bence.Zaten uzun saatler ayırıp da lezzetli olmayacak yemek de yoktur.Maharet kısa sürede leziz şeyler hazırlayabilmekte.


Ben hep Ali Nazik'i de benim uğraştırıcı yemekler sınıfımdan bilirdim.Halbuki ne kadar da kolaymış.Geçenlerde Aynur Sultancımla konuşurken o bahsetti bana.Kendisi pek marifetli,10 parmağında 10 marifet biridir.Ama anlattı baktım yapılmayacak bişey yok.Evde de patlıcanlar ''bizi artık kullansana'' diye bağırıyorlar kalktım yaptım.


Malzemeler

3 adet patlıcan

1 orta boy soğan

150-200gr kadar kıyma

2 orta boy domates

3 adet biber

1 tatlı kaşığı kadar salça

3-4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağ

3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz,karabiber,kekik,pul biber

üzerini süslemek için maydanoz


Patlıcanları yıkayıp fırın tepsisine koydum ve 180 derecede yaklaşık yarım saat kadar iyice yumuşayana kadar pişirdim.İsteyen ocakta da közleyebilir elbette tercih meselesi.Ben Tuğra beyden dolayı kolayına kaçtım işin.


Ayrı bir yerde sırasıyla yemeklik doğranmış soğanı,kıymayı,biberi,domatesi,salçayı iyice kavurdum.İçine baharatları da ekledim.Bildiğiniz yemek harcı oldu yani.


Patlıcanlar iyice yumuşayıp soyulacak duruma geldiğinde musluğun altıda kabuklarını soydum,fazla suyunu süzüp ince ince doğradım.Sonra da tereyağında sarımsakla 3-5 dk çevirdim.Ve yoğurtla patlıcanları iyice karıştırıp servis tabağına aldım.Üzerine de yaptığım kıymalı harcı döktüm.İlk deneme için çok iyiydi sonuç.Artık Ali Nazik miydi sonuç başka birşey miydi bilemem ama Orhun da ben de beğenerek yedik.Afiyet olsun.

Yorumları alalım lütfen

4 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Lezzetli görünüyor kardeşim ellerine sağlıkkk.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin merhabalar :)
Ali nazik çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Yapmayalı çok uzun zaman oldu. Gördüm yemiş kadar oldum :)
Sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
Ali nazik harika görünüyor
Ellerine sağlık
Patlıcan mevsimi gelsin bende denicem inş.

sevgiyle kal

EZGi :)) dedi ki...

canım benim eşimde bende bayılıyoruz alinazike.sende harika yapmışsın canım ellerine saglık kocaman sevgiler