20 Mayıs 2009 Çarşamba

Küçük Adam Rota Virüsü Oldu

Evet uzun zamandır duyardım da ne olduğunu bilmezdim rota virüsünün. Ama kaderde ne olduğunu yaşayarak öğrenmek varmış demek ki. Cumartesi sabahı halsizlikle uyanan küçük adam birkaç defa üstüste kusunca kalktık hemen hastaneye gittik. Biz pimpirik anne-baba, doktor amcamız Kudret Bey sağolsun bizden daha pimpirik hemen batın röntgeni, kan tahlili falan yapıldı, serum vereceğiz dedi. Güç bela bir serum taktılar ama küçük adam elinde tutmak istemeyince doktor evimize yolladı bizi, devam ederse geri dönmek şartıyla. Eve döndük ama baktık ki olacak gibi değil tekrar gerisin geri hastaneye gittik. Kusmanın yanısıra ishal de başlayınca yapılan testlerde sebebin rota virüsü olduğu anlaşıldı. Tedavisi su kaybını önlemek için sürekli serum. Küçük adam serum takılırken benim içimi dağlasa da başka yolunun olmadığını bildiğimizden çaresiz katlandık. İnsanın yavrusu gözünün önünde acı çekerken elinden birşey gelmemesi çok fenaymış. O bir ağladı ben beş ağladım. 2 gün sanki bir ömür gibi geldi, geçmek bilmedi. Ağzına tek lokma almadan sadece serumla geçen bol kusmalı, ishalli ve ateşli 2 günden sonra şükürler olsun ki Pazartesi günü öğleden sonra evimize döndük. Virüs öylesine illet birşey ki öyle kolay kolay da iyileşilmiyor, tamamen toparlanmamız 10 günü bulacakmış. Neyse ki evimizdeyiz herşey yoluna girecek inşallah yavaş yavaş. Bugün geçtiğimiz 4 güne göre çok daha iyi durumdayız, ağzımıza birkaç lokma da olsa birşeyler girmeye başladı.

Doğumda yaşadığımız sıkıntılardan ve yoğun bakım maceramızdan sonra bu ilk ciddi hastalık ve hastane tecrübemizdi. Ancak içime işledi dersem sakın abarttığımı düşünmeyin. Yeni doğmuş bir bebekken birçok şeyden habersiz ve farkına varmadan yatmıştı 21 gün yoğun bakımda. Ve de ben çoğu şeyi gözümle görmemiştim yakınında olamadığım için. Ama bu defa ona yapılan her müdahalenin farkında ve ürküyor olması tüm korkusunu bana da geçirdi. Annesinin minik kahramanını o kadar çok ağlattılar ki Allah bir daha düşürmesin oralara. Kimsenin yavrusu kapmasın bu virüsleri inşallah. Rota virüsü solunum yoluyla bulaşan ve daha çok da çocukları etkileyen bir hastalık o yüzden yuvaya, kreşe giden çocukların özellikle daha fazla korunması gerekiyor. Rota virüsüyle ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz
burada ve burada detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

30 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm büyük geçmiş olsun küçük ada
ma acil şifalar dilerim.Çok iyi anlıyorum seni benimde başımdan öyle
olaylar geçtiki ömründen ömür gitti.
Rabbim tüm yavrularımızı korusun bete
rinden saklasın.Kucak dolusu sevgiler
öpüyorum...

Nur dedi ki...

Oyy kıyamam ya canım benim, benim yavrumda geçirmişti o hastalıgı Allah birdaha göstermesin yavrularımıza öyle zor bir durum ki resmen çocugunuz gözünüzün önünde eriyip bitiyor...
Rabbim daha beterinden esirgesin...
Çok geçmiş olsun..

My Turkish Kitchen dedi ki...

Cok gecmis olsun, neler hissettigini anlayabiliyorum. Acil sifalar.
Iffet

zarpandit dedi ki...

inanmıyorum!!! :(

cok uzuldum ya ablacım bilemiyorum elimden ne gelir ama eger bir ihtiyac olursa lutfen mail at bişi yap geleyim emi :(

kıyamam kuzuma ya :(

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Deryacım aynen öyle ömrümden ömür cidden gitti,saaolasın
*************
Keyifli Hobiler çok teşekkürler,evet hiçbir çocuk yaşamasın inşallah
**************
İffetcim çok saol arkadaşım
***************
Gökçem canım ne tatlısın saol bitanem, bunu demen bile yetti bana.dua et ablası da bir daha uff olmasın minik adamım

pelince dedi ki...

Yasemincim çok üzüldüm çok,fotoğrafları koymuşsun çok fena oldum inan.Gülen gözleri ağlarken görmek içimi eritti. :(
Allah dermansız dert vermesin..Acil şifa diliyorum...Çok büyük geçmiş olsun...

Benim yerime ellerinden öp.

Unknown dedi ki...

canım öyle çok üzüldüm ki anlatamam.arkadaşımın üçüzleride geçirdi aynı hastalığı.perişan olmuştu.Ama Allah daha kötü dertler vermesin.Sen güçlü ol ki yakışıklı genç delikanlı da güçlü olsun.tabiiki söylemesi kolay biliyorum acil şifalar diliyorum.

Rakunt ideas dedi ki...

Yasemincim faceden de yazdım ama burda da görünce yazamadan geçemedim.Çok geçmiş olsun.Allah bir daha böyle zorluklar karşılaştırmasın.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ah yavrum benim. Çok çok geçmiş olsun. Nasıl da ağlıyor içli içli. Rabbim şifa versin. Sana da çok çok geçmiş olsun. Hasta başında beklemek bazen hasta olmaktan çok daha zor. Sevgiler...

Yasemin dedi ki...

canim adasim, cok cok gecmis olsun. kucuk adam biricik yavrun tez zamanda sifasina kavussun insallah! yapabilecegim bisi olursa cekinme haber et, ben elimden geleni yaparim!

Unknown dedi ki...

Yasemincim çok çok geçmiş olsun anne olan hiçkimse abattığını düşünmez zaten kıyamam kuzucuğa.Çok şükür kötü kısmını atlatmışsınız.Allah bir daha göstermesin inşallah.Kıyamam kuzu nasıl ağlıyor resimde.Allah çocuklarımızı kötülüklerden hastalıklardan korusun hepsi Allaha emanet olsun inşallah çok öpüyorum

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Pelincim çok saol içtenliğin için.
*************
Eylemcim biz biriyle başedemedik 3 tane nasıl olur düşünemiyorum valla.
**************
Tuğbacım teşekkür ederim ben de tekrar tekrar.
**************
Esincim çok haklısın keşke onun yerine ben hasta olsam daha kolay olurdu inan.
**************
Adaşım ne diyim sana,yüreğin yeter güzel niyetli arkadaşım.
**************
Sevgili Kendimce, sanırım anne olanlar anladı beni.saolasın

SMİLENA dedi ki...

çok geçmiş olsun.bizde buna benzer bişey geçen yaz yaşadık ve tam 7 gün yattık hstanede.seni çok iyi anlıyorum.bende 7 günde bitmiştim.
çabuk toparlanmışsınız şükür.çok çok geçmiş olsun.allah nazardan korusun.minik batman'i öpüyorum

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ahh ahh benım bebegımdede aynı sıkayetler vardı bızde gıtmıştık hastaneye aynen sıvı verdıler serum ıle.. çok gecmış olsun allah bır daha yaşatmasın çok zor sey ya daha cok kucuk kıyamam ben ona :((
benım kı 15 gun kustu ve sadece emdı benı o kdar sonunda da komsunun yolladıgı acılı ekşılı kısır ıle kendıne geldı yavrucak.. ondan sonrada ıyılestı bol bol su ver. bebgıne.. caanı belkıde bızımkı gıbı ekşi isteyebılır :))
tekrar gecmışolsun canım allah bırdaha yaşatmasın...

bahar dedi ki...

Yasemin'ciğim çok geçmiş olsun. Çocuklara hastalık hiç yakışmıyor değil mi? bütün çocuklar en kısa zamanda iyileşsin inşallah. Senin hediyeni gönderecek olan arkadaşla da ilgileneceğim, sana bilgi veririm canım, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Yasemin. Allah bir daha göstermesin hastalik.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım seninle konuştuk ama resminize bakınca bir kez daha üzüldüm. Kendi oğluma olmuş gibi... Allah hayırlısıyla hemen toparlanmasını nasip etsin. Umarım bugün daha iyidir.
Sağlıcakla kalın...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Yasemin'cim, şimdi okudum, çok üzüldüm ben de.. En kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım küçükadam..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Canım arkadaşım çok geçmiş olsun, en kötüsü bu olsun.

Betül KAVAL dedi ki...

canım çok geçmiş olsun. yuvaya giden her çocuk oluyor sanırım. inşallah tekrarlamaz.

sevgiler öpüyorum tuğrayı.

Anne İş'te dedi ki...

Sevgili Yasemin;şimdi okudum .Kötü bir tecrübe yaşamışsınız ama küçük adamın düzelmeye başlaması sevindirdi,biraz rahatlattı beni.

Yaseminciğim;insan evladı hasta olunca,O'na gelen bana gelsin diyor değil mi!Ama işte olacak olandan da kaçılmıyor.

Allah dermansız dert vermesin.Eminin kahramanın da senin ilgi ve şefkatinle en kısa zamanda toparlanacak ve lezzetli yemeklerinle güçlenecektir.

Acil şifalar diliyor,sevgiyle kucaklıyor ve Bursa'dan selamlarımı gönderiyorum

zero dedi ki...

Yasemincim, çok çok ama çok geçmiş olsun. Oğluşum hasta dediğinde bu kadar ciddi bir şey olduğunu tahmin etmemiştim. Ben kıyamadım o fotoğraftaki haline, sen anne olarak nasıl dayanasın. Ama neyseki daha iyiymiş, en azından bu duruma sevindim. tekrardan çok geçmiş olsun diyorum, bir daha uzak olsun böyle hastalıklar...

Sevil Şahin dedi ki...

ah arkadasım ah çok ama cok gecmiş olsun zor bir durum benimde kızım eskiden çok hastalanırdı şimdi çok şükür o kadar olmaz
ah bilmemmmi tatlım hiçde abartmıyıorsun o an insan diyorki ah yavrum sen hasta olana dek ben olayım senin canın yanmaın benim yansın diyor insan işte annelik böyle birsey
çok ama çok gecmiş olsun tatlım allahım sana sabır oglunada acil şifalar versin
sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Arayan soran tüm dostlarım sağolsun. İyi ki varsınız

müjde dedi ki...

Yaseminciğim çok geçmiş olsun küçük adama.Siten güncellenmeyince hissetmiştim birşeyler olduğunu.Allah beterinden saklasın arkadaşım.
Evladı olan çok iyi anlar.Ben de Yağız hastalanıp ağladıkça hep Allahıma dua ediyorum,ona gelecek herşeyi ben çekmeye razıyım diye.Çok zor birşey annelik.
Acil şifalar diliyorum.Benim için küçük adamı öp.Sevgiler...

egeli dedi ki...

AHHH KIYAMAMMMM!!!!! ÇOK GEÇMİŞ OLSUN YASEMİNCİM ,BU HASTANE GÜNLERİNİ İYİ BİLİRİM ,NE KADAR ZOR OLDUĞUNUDA ,DAHA İYİ OLDUĞUNUZA SEVİNDİM ,TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN CANIM.

zerrin-misss dedi ki...

oyy kuzum benim yaaa.. çok üaüldüm yasemincim. şimdi daha iyidir umarım.

geçmişler olsun. kalksın bir an önce yağa :)

sımmsıcak sevgiler

durutarifler dedi ki...

Canım geçmişler olsun. Gerçi düzelmişiniz de gezmelere bile çıkmışsınız.
Onlar hasta olunca anneler resmen yıkılıyor
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun.
Ben doğumda 21 günlük yoğun bakım tecrübenizi merak ettim ne sebeple yatmıştı minik oğluşun? Biz de Marmara yenidoğan'da yatmıştık yeni doğan akciğer enfeksiyonu ile ilgili..
Nihal

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sevgili Nihal Tuğra 8 aylık doğdu. Yoğun bakımda kalma sebebi ise plasenta dekolmanı denilen bir doğum şekli sebeiyle oksijensiz kalmış olmasıydı. Doğduğunda nefes almıyormuş müdahale ile nefes almış. Başka birtakım sıkıntılarımız daha olmuştu, sebep bu anlayacağın.
size de geçmişler olsun,umarım bebişin şimdi iyidir.