13 Mayıs 2009 Çarşamba

Damla Sakızlı İrmik Tatlısı

Sevgili Sibel'de okuduktan sonra ilk işim Aysun Hanım'ı aramak olmuştu. Zaten bir sütçüm vardı, kutu süte mahkum değildim ama daha profesyonel çalışan birinden almak daha çok işime geldi. Hele bu sütçü bir de anne olunca tamam dedim. Yaklaşık 3 aydır her hafta Çarşamba'ları sabahtan 5 lt sütümüz kapımıza kadar getiriliyor. Hem oğluş mis gibi katkısız inek sütünü içebiliyor hem de biz hazır yoğurda talim etmekten kurtuluyoruz. Üstüne bir de harika sütlü tatlılar yiyoruz. Zaten yaz geliyor diye hafif beslenme moduna geçtik tüm aile, artık mümkün olduğunca azalttık sağlıksız atıştırmaları.

Eğer hala Aysun hanım ve kızlarından haberi olmayan varsa İstanbul'da, bence çok şey kaçırıyorlar. Taaa Silivri'den kalkıp neredeyse tüm İstanbul'a servis yapıyorlar. Hatta çok da güzel bir paylaşım grubu var yahoo'da Aysun hanımın; herkes birbiriyle yoğurt mayalama, peynir yapımı vs gibi konularda fikir alışveriş yapabiliyor.

Bizim evde de her hafta 5 lt süt ile neler yapılır diye plan çiziliyor önce; 2 lt küçük adam için cam şişelere doldurulup buzdolabına kaldırılıyor, 2 lt yoğurt yapılıyor ( bu tüm hafta boyunca yediğimiz tek yoğurt değil elbette, annem de ayrıca yapıp bir tencere takviye yapıyor arada). Geri kalan süt ile de ya muhallebi, puding ya da sütlaç yapıyorum.

İrmik tatlısı da uzun süredir hiç yapmadığım bir tatlı. Hatta blogda yayınlamadığımı farkedince geçen haftaki tatlımız belli oldu. Bu defa tarife damla sakızı da ekleyip farklı bir lezzet yakaladım.

Malzemeler:
1 lt süt
10 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı hindistancevizi
2-3 parça damlasakızı

Yapılışı:
Tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Arzuya göre ister dikdörtgen bir servis kabına ya da tek kişilik kaselere paylaştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Üzerlerini hindistancevizi, antep fıstığı ya da çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun


8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik, harika gorunuyor. Benimde cok sık yaptığım bir tatlı bu. Oğlum irmik seviyor diye yapıyorum ama ben genelde dikdörtgen borcama koyuyorum. Paylaşımın için teşekkürler.

zuzuların annesi dedi ki...

Damla sakızının kokusunu çok severim...Geçen yaz,Alaçatıdan damlasakızı macunu almıştım,sütlü tatlılara çok yakışıyor hakikaten...İrmik ne zamadır yapmıyordum...Bir de öyle deneyeyim...Teşekkürler:)

Unknown dedi ki...

Canımmmm iş yerinde o kadar bunaldımki ilaç gibi geldi bu süper
lezzet.Ellerine sağlık kocaman öpü
yorum..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.sunumun da harika,çok leziz görünüyorlar.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Yasemincim senin yakışıklı çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için .Ben bu konuda çok tembelim,nerde öyle yoğurt mayalamak vb..
Doğal olmayanları tükete tükete orjinal süt kokusu bile rahatsız ediyor beni..Bizim evde de çok fazla yoğurt ve süt tüketilir.Ben hiç içmem ve yemem ama :(
Senin eve gelip sütlü tatlı tüketmek lazım,eminim çok çok lezzetli oluyordur..
Ellerine sağlık...

Not: Tarçınlı kek inşallah güzel olmuştur ...
Öpüyorum..

Unknown dedi ki...

Yasemincim yazını okuyunca süt işine hemen el attım ve Aysun Hanıma mail attım.Çünkü çevremde korkmadan alıp tüketeceğim bir sütçü yok.Bunun için sana teşekkür ediyorum.Ayrıca damla sakızının kokusuna ve tadına bayılırım eminim tatlın nefis olmuştur.

pdenizer dedi ki...

Merhaba,
Tatlı çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben 2,5 yaşında bir kız annesiyim. Güvendiğim bir sütçüm olmadığından kutu süt veriyorum ve bundan üzüntü duyuyorum.
Ben de Aysun hanımdan sipariş vermeyi düşündüm ama kuzum 2 litre sütü anca 4 günde bitirir. Bu sütü 4 gün boyunca vermek sağlıklı mı acaba emin olamadım. Bir de size danışayım dedim...
Sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Kitap Kurdu ben de genelde borcamda yaparım ama bu defa farklı olsun dedim.
****************
Sevgili Banu, eminim damla sakızı macunu ile harika olur,bence hemen denemelisin.
*****************
Deryacım saolasın.
****************
Neslicim çok teşekkür,beğenmene sevindim.
****************
Pelincim o kadar marifetli annesin ki bence hiç üşenme bir dene Aysun hanımı.emin ol pişman olmayacaksın,yoksa sen benden daha iyilerini yaparsın.yine de tatlı yemeye beklerim.
bu arada kek harika oldu,sadece silikon kalıp kullandım ilk defa,biraz onun acemiliği ile yaptım.tadı süperdi saolasın
*******************
Sevgili Kendimce en iyisini yapmışsın,sonucunu da bildir bakalım memnun kalacak mısın?
********************
Sevgili Pdenizer, ben de aynı kaygılarla başladım önce,2 lt dediğin gibi 4 gün yetiyor ama hiç bozulmadı inan buzdolabında,sonraki günlerde de günlük süt aldım,kutu süt bizde en zor anlarda mecburiyetten alınır sadece.bence haftanın 3 gunu de olsa boylesi sağlıklı sütü içmeli minikler.denersen anlayacaksın.oğlumu 3 ayda boyu bile farketti inan.