1 Haziran 2009 Pazartesi

Ağızda Dağılan Tatlar

Evet aynen böyle denmiş, ağızda dağılan tatlar. Cumartesi akşamüstü elime geçtiğinden beri durup durup aklıma estikçe dergiye açıp bakıyorum. Gerçekten çok içime sinmişti tüm yaptıklarım ama fotoğraflarda da o kadar güzel yansımış ki bir defa daha aynı heyecanı yaşadım diyebilirim. Ömründe eline yemek dergisi almamış büyük adam bile alıp satır satır okudu, baktı tariflere. Dün birlikte kahve içmek için buluştuğum en yakın dostlarım Evrim ve Lilyan da çok beğendiklerini söylediler ve benimle gurur duyduklarını. Aslında çok büyük birşey değil bu biliyorum, millet neler yapıyor ama benim için büyük. Çünkü 1,5 yıl öncesine kadar doğru dürüst kek bile yapamayan biri için bir dergiye tarif vermek bence önemli. Benim bu blog işini ve mutfağı ne kadar önemsediğimin ve yaptığım herşeyi ne kadar severek yaptığımın bir göstergesi.

Bana da itici bir güç elbette, artık çok daha iyilerini yapabilmek, daha farklı tariflere ulaşabilmek için çabalayacağım.



Derginin çıktığını haber verdiğimden beri gidip benden bile önce dergiyi alan, mesajları ve telefonları ile beni mutlu eden tüm arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Dergide yayınlanan tarifleri de bir süre sonra sırasıyla paylaşacağım buradan. Eğer hala almadıysanız ne duruyorsunuz, hemen en yakın gazete bayiine.

Leziz Dergisi Haziran-Temmuz 2009 sayısı Çay + Kahve Zamanı köşesi için hazırladığım tarifler şöyle :

1- Haşhaşlı Çörek
2- Kabaklı ve dereotlu Börek
3- Çilekli Rulo Pasta
4- Vişne Soslu Islak Kek
5- İncirli ve Cevizli Sütlü Tatlı

Bu arada derginin Genel Yayın Yönetmeni İnci Özgöz Hanım' a da tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum beni böyle hoş bir çalışmanın içine dahil ettikleri için.

18 yorum:

Kitap Vakti dedi ki...

Canim harikasin! Tebrikler...

pelince dedi ki...

Yasemincim senin adına bende çok heyecanladım.Bu hiç de küçük bir olay değil,anılarınızda hoş bir yeri olucak.
Gün gelir bir cafe açarsın ve bu sayfaları duvarına asarsın belli mi olur ... Daha nice başarılara inşallah..
Kocaman Sevgiler...

My Turkish Kitchen dedi ki...

Yasemin,
Tebrik ederim, eminim cok hos bir duygudur.
Iffet

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım seni tebrik ediyorum. Blogunu açarken böyle güzel bir olay gerçekleşeceğini bilemez insan... Senin adına çok sevindim, tekrar tekrar açıp bakman da çok doğal ayrıca :) Benim de aklımda mutlaka alıp bende okuyacağım.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Yasemincim ne mutlu sana çok sevin
dim senin adına.Kocaman sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim tekrar tebrikler, hiç küçük olur mu, bence çok büyük ve güzel bir başarı.. Umarım bu sadece bir başlangıç olur senin için, dergiyi alacağım ben de.. Çok öpüyorum, tebrik ediyorum.. Bu arada küçükadam ne yaptı dergiyi görünce? :)

Unknown dedi ki...

Yasemincim kesinlikle çok haklısın gururlanmakta.Sonuna kadar tadını çıkar bence hakediyorsun zaten
Daha dergiyi alamadım ama mutlaka alacağım.
Seni canı gönülden kutluyorum
Sevgiler

Ferahin Mutfagi dedi ki...

Dergiyi alip okuma sansim yok ama eminimki cok guzel olmustur cok tebrik ediyorum. Dergide ki tariflerini buradan takip edecegim
sevgiler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Heyo heyooooooooo. Çok sevindim Yasemincim senin adına. Dergiyi alıp saklayacağım. :) Kek bile yapamazken demişsin ya demek ki benim için de ileride umut var. Bir gün çorba yapmayı becerebilir miyim acep :) Ellerine sağlık. Sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Fisuncum çok saol,
**********
Pelincim gerçekten çok hoş bir anı oldu, ah eşim de şimdiden çerçeveletip salonun duvarına asalım diye dalga geçiyor benimle:))
***********
İffetcim cidden hoş bir duyguymuş.
***********
Sedacım değil mi ama, sana blog açarken böyle işlere kalkışacağım hiç aklına gelir miydi? valla benim hiç gelmezdi.
***********
Derycaım cok tesekkurler
***********
Aslıcım evet küçük adamı yazmamışım ya, ona derginin benim fotografım olan sayfasını gösterdim ''hani anne nerde'' dedim, hemen '' anne'' diyiverdim.o şimdilik sadece bakıyor ilerde okuyunca blogu umarım hoşuna da gider,ne kadar teyzesi oldu baksana
************
Güler abla çok mersi, evet tadını çıkarıyorum ama nereye kadar değil mi?
************
Ferahcım olsun alamasan da burda tek tek tüm tarifler gelecek yakında
************
Esincim çabalamaya evam o zaman, isteyen herkes yemek yapmayı öğrenebiliyor, sadece severek yapmak gerek.

Sevde dedi ki...

Canım tebrik ederim...
Senin için çok çok sevindim anlamatamam ve bence bu çok güzel ve büyük bir olay...
Mevlam işlerini hep ras getirsin inş...
Herşey gönlünce olsun en kısa zamanda dergiyi tedarik edeceğim inş...
Öpüyorum

Sevde dedi ki...

Canım tebrik ederim...
Senin için çok çok sevindim anlamatamam ve bence bu çok güzel ve büyük bir olay...
Mevlam işlerini hep ras getirsin inş...
Herşey gönlünce olsun en kısa zamanda dergiyi tedarik edeceğim inş...
Öpüyorum

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bende gurur duyuyorum arkadaşımla canım benimmmmmmmm.Bu akşam alıp dergiyi daha ayrıntılı yorum yapacağım. Bu arada tarçınlı kakaolu keki yaptım haftasonu, herkes çoook beğendi, sayende benimde havam oluyor valla.

tasarım mekani dedi ki...

sizi tebrik ederim... Devami da gelsin ins. SLMLAR, medinem

zarpandit dedi ki...

fotografın harika cıkmıs tek kelime ile ablacım harikasın!!! :) dergiyi aldım dememe gerek yok sanırım sabahın köründe bayiye damladım harikaydı anneme yasemin ablam işte diye bir getirdim ki sorma:))

bu muhtesem tarifler bir ömür sürsün inşallah :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sevdecim teşekkürler,
*******
Banucum canımın içi dostum benim saol, keki beğenmene sevindim. sen arkadaşının tariflerini dene canım benim hiç mahcup etmem alimallah:)
*********
Sevgili tasarım mekanı umarım devamı da gelir,teşekkürler
*********
Gökçem canım kardeşim benim,çok şekersin aferin al tabii ablanın mamalarını herkeslere göster. şaka bir yana sen çok daha güzellerini yapıyorsun canım benim

Adsız dedi ki...

'İnanmak başarmanın yarısıdır'derler ya , biricik dostum Yasemin Aslıhan için inanmak başarmanın tamamı oldu bana göre .
Sevgisini ve inancını katarak yaratmış olduğu güzelliklerin , böylesine önemli bir derginin de dikkatini çekmiş olmasına ne kadar mutlu oldum anlatamam.
Seninle gurur duymak az kalır dostum , ben sana öylesine inanıyorum ki bugün yaptıkların yarın yapacağın yüzlerce güzelliğin sadece ilk adımı , kaldığın yerden aynı hızla devam lütfen :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

canım dostum,arkadaşım, kardeşim, herşeyim Evrim.
bu işlere girdiğimde beni ilk destekleyen, hayallerime her zaman olduğu gibi ortak olan kişi sensin. bana hep inandın, yaptığım herşeyi aynı iştahla ve beğeni ile yedin,beni yüreklendirdin. bak sonunda senin dışında da birileri farketti beni gerçekten:)
inancın, güvenin ve en önemlisi desteğin benim için hep itici güç oldu. bana yazdığın o minik not var ya hala mutfağımda önümde asılı. bir gün inşallah minik cafemi açtığımda da yanıbaşımda olacak. sana, Selma Teyzeme gönülden teşekkürlerimle.