24 Haziran 2009 Çarşamba

Hellim Peynirli Kırmızı Biber Sarma ve Balkonda Kahvaltı Keyfimiz

Sıcaklarla başım fena halde bozuk, 2 gündür tansiyonum düşük ve kafamı kaldıramıyorum bir türlü. Sağolsun küçük adam da pek halden anlayan cinsten değil, ben ne zaman uzanıp dinlenmek istesem hemen tepeme tüneyip kendince oyunu başlatıyor. Aklı fikri sürekli parkta bahçede, yatırır mı beni hiç? Zaten yatacak durum da yok, Pazar günü küçük adamımın 3. yaş günü kısmetse. Her ne kadar bu yıl çok kapsamlı bir davet ve kutlama planlamamış da olsak yine de ufaktan telaş var. Aile içinde minik bir kutlama yapacağız eğer sıcaktan bayılmazsak.

Neyse tam bir haftadır ekranda Chokellalı Supangle görmekten sıkıldınız belki ama bu tarifle ilgili çok güzel yorumlar aldım, telefonla bile arayıp teşekkür edenler oldu. Çok sevindim bu kadar beğenilmesine, bizim evde artık başka puding vs. yapılamaz, eminim deneyenler de aynı fikirdedirler.

Eveettt bizim evimizin 4. odası dediğimiz balkonumuz. Bu yıl kendimize bir iyilik edip yaz başı stor perde yaptırınca balkondan daha fazla faydalanır olduk. Öğleden sonraları güneşten oturulamaz kadar sıcak olan balkon artık kahvaltı misafirlerimi bekliyor. İlk açılışı da geçtiğimiz hafta kızkardeşim Neslihan ve onun çok sevdiğim iş arkadaşı Umay ile yaptık. Öyle çok fazla birşey de hazırlamadım ama sohbetin muhabbetin keyfine diyecek yoktu. Hatta kahvaltı sonrası kahve + likör keyfimiz vardı ki görülmeye değerdi.

Bu hellim peynirli közlenmiş kırmızı biber sarmaları da masaya renk katsın diye yapmıştım aslında. Ama kızlar da çok beğendi ben de. Eğer benim gibi hazır konserveden yapacaksanız son dakikada hazırlanabilecek kadar kolay. Tarif bile vermeye gerek görmüyorum ama yine de kısaca yazayım. Bütün kırmızı biberleri boydan ikiye ayırıp içine ince kesilmiş bir dilim hellim peynirini yerleştirin ve sarın. Kürdanla da tutturup servis yapın. İşte bu kadar basit.




15 yorum:

Gönül dedi ki...

balkon keyfin süper tatlım öncelikle onu söyleyim o balkonda bende olmak isterdim:))) güzel yorumun için teşekkür ederim....Erkan dün olanları haketti:))) oğuzunda çenesi açıldı maşallah ..benide gazladı hep:)) öpüyorum tatlım sevgilerimle

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim geçmiş olsun canım. benimde tansiyonum yükseliyo sıcakta bu aralar..

balkon keyfiniz harika ellerine sağlık canım.

sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim, aynen ben de sıcaklardan ayılıp bayılıyorum.. 10 gündür elimi gitmiyor bilgisayara.. Tek tesellim suyun olması ve balkon keyfi :) Perdelerini gülü güle kullan canım, keyifli bir yaz olsun balkonda.. Kahvaltı için de ellerine sağlık, sunumunu aklımda tutacağım.. Afiyetler olsun..

pelince dedi ki...

Yasemincim balkonun çok güzelmiş,perdelerde çok yakışmış.Benim oturduğum evin çercevelerini görsen şaşarsın :)) dökülüyor resmen.Pimapen tertemiz duruyor...
Neyse geliyim sofraya ,nefis olmuş,içim açıldı..Afiyet olsun size...

Kocaman Sevgiler...

Hayırlı Kandiller..

Unknown dedi ki...

balkon keyfi güzel bir sohpetle daha da muhteşem olur.ellerine saglık.

Unknown dedi ki...

Yasemincim çok geçmiş olsun canım maalesef çocuklar hangi yaşta olurlarsa olsunlar pek halden anlamıyorlar.Balkon benim mekanım yaz aylarında bir tek orada yatmıyorum öyle diyeyim.Sizin için de keyifli bir gün olmuş belli.
Bu arada hayırlı kandiller

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun sıcaklar çok fena bastırdı gerçektende.balkon çok güzel görünüyor:)kandiliniz mübarek olsun

kirazdünyası dedi ki...

sofran muhteşem görünüyor,
çalışınca kahvaltıları çok özlüyorum ve hafta sonunu iple çekiyorum....

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Gönülcüm hadi bakalım hayırlısı sonucu da inşallah umdugun gibi olsun.
************
Betülcüm valla hiç sorma kafam bin kilo oldu sanki, böyle giderse pzt doktora gidecegim
************
Aslıcım aynen balkonlar olmasa bir de bol su hiç çekilmez bu havalar.
*************
Pelincim sağolasın, mutlu musun evinin içinde gerisi boş arkadaşım. ALLAH gönlüne göre versin inşallah.
**************
Eylemcim sohbet olmazsa olmaz zaten böyle sofralarda.
***************
Güler ablacım saolasın, sana da iyi kandiller
**********
Aylin teşekkürler iyi kandiller
*************
Sevgili Kiraz dünyası ben de çalışırken pek imrenirdim bu sofralara ama çalışmak iyidir boşver

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

balkon sofralarına bayılırım
eline sağlık herşey mükemmel görünüyor

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cok cok gecmis olsun oncelikle, minik yaramazlar hic durmazlar nedense boyle zamanlarda :)

basit ama goruntusu muhtesem, nasil da severim ben o biberi ;)) Kandilin mubarek olsun :))

lemanice dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.LEMAN.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim hayırlı kandiller..

Stil Direktoru dedi ki...

Bana da bu sofradan hazırla gelince annem ne olur :) Valla biz hellimli şeyleri daha güzel yapıyoruz Kıbrıs'da berbatlardı da.

zero dedi ki...

Yasemincim öncelikle kendine dikkat et lütfen, ben de böylesi sıcakları oldum olası hiç sevmem.

Böyle balkon sefalarını, zevkli masaları çok seviyorum ben. keyifsiz olayım ama böyle bir masanın konuğu olayım, hemen moraller yerine gelir bende:)
sevgiler canım:)