15 Haziran 2009 Pazartesi

GUGDA

Çocuğunuz olunca onlar vasıtasıyla birtakım ortamlara girmek durumunda kalıyor ve farklı insanlarla tanışıyorsunuz. Sanırım bu da yavaş yavaş büyüdükleri anlamına geliyor. Ben de artık küçük adamım sayesinde farklı insanlarla tanışıyorum. Sevgili Ayça da bunlardan biri. Tuğra'nın kreşte oyun grubundan arkadaşı adaşım Yasemin'in annesi . Anneler Günü sebebiyle kreşte düzenlenen gösteri günü tanıştık onunla. Yasemin'in kendisinden birkaç yaş büyük bir de ablası var, Selin. Selin literatürde henüz tanısı konulamamış ve ne olduğu tam olarak anlaşılamamış bir rahatsızlıkla doğuyor. Ve bilinen tek tedavisi ise sadece ''özel eğitim''. Önlerinde onları bekleyen bu zorlu süreçte Ayça Selin için birtakım fotoğraflı oyunlar icat ediyor. Ve bu arada Yasemin dünyaya geliyor. Onun da bu tarz oyunlara ilgi duyduğunu görmesiyle ve piyasadaki bu açığı da kapatmak amaçlı ''Gugda Toys'' u kuruyor. Genelde toplumumuzda oyun ya da oyuncak deyince akla gelen Barbie bebekler ya da elektronik çok sesli oyuncakların aksine çocukların zihinsel gelişimlerine katkıda bulunabilecek,mantık becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar hazırlıyor. Öyle ki bu oyunları daha iyi kurgulayabilmek için fotoğrafçılık eğitimleri alıyor.

Çocukları ile daha iyi bir iletişim kurabilmek için formasyon eğitimi alan kaç anne tanıyorsunuz? Ya da onlar için eğitici oyun tasarlayan kaç anne ile tanıştınız?




Genelde oyuncak satan dükkanlara girdiğimizde küçük adam için en çok aldığımız şeyler yapbozlar, kitaplar, hafıza kartları, zihinsel gelişimine katkısı olabilecek oyuncaklar. Sağolsun o da hiçbir zaman oyuncakçıda ağlayıp her gördüğünü alalım diye tutturan bir çocuk olmadı. Son zamanlarda da en çok oynadığımız şeyler Lottino ve Hafıza Kartları. Piyasada açıkcası çok fazla marka yok bu tarz oyuncaklar satan. Olanlar da pek kaliteli değil. Cuma günü Ayça'ya kahve içmeye gittiğimde tasarladığı oyunları da görme şansım oldu. İnanın kalitesini görünce hayran kaldım ve burada da paylaşmam gerektiğini düşündüm. Elbette bu tarz oyunlar ''al çocuğum geç odana kendi başına oyna'' diyeceğiniz cinsten oyunlar değil. Kesinlikle çocuğunuzla birebir oynamanız ve onu sorularınızla düşündürtmeniz gereken oyunlar. Şu anda Gugda'nın 3 farklı oyunu var piyasada satışta olan.

Oyunun Amacı : Çocuğunuzun günlük hayatında karşılaştığı durumların incelenmesiyle hazırlanmış olan bu oyun onun neden-eylem-sonuç ilişkilerini anlamasına ve mantık becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
İçindekiler: Çocuğunuzun günlük hayatta karşılaştığı ütü, tencere, portakal sıkacağı gibi işlevsel aletlerin fotoğraflarından oluşan 6 büyük oyun kartı ve bu aletleri kullanmadan öncesini ve kullandıktan sonrasını fotoğraflı anlatımla gösteren 24 adet küçük oyun kartı.
Oyunun Amacı : Nesneler arasındaki ilişkileri öğretirken konuşma ve mantık becerilerinin geliştirilmesi.
İçindekiler: Birbirleriyle ilişkili nesnelerin fotoğraflarıyla hazırlanmış 26 çift yap-boz kartı.Kartların iç yanlarında bulunan puzzle parçaları sadece doğru eşi ile birleşecektir. Nesne fotoğraflarıyla hazırlanmış olan bu oyun çocuğunuzun oyuna daha çok ilgi göstermesini ve yaşadıklarıyla daha kolay bağlantı kurabilmesini sağlayacaktır.

Oyunun amacı: Zıtlıkları öğretirken konuşma ve mantık becerilerinin geliştirilmesi.
İçindekiler: Uzun-kısa, boş-dolu, yumuşak-sert, ön-arka, içinde-dışında, yakın-uzak ve bunlar gibi 24 farklı zıtlığın fotoğraflı kavram kartı. Kartların iç yanlarında bulunan dört renkli bant sadece doğru eşi ile aynı renkte olacaktır.Nesne fotoğraflarıyla hazırlanmış olan bu oyun çocuğunuzun oyuna daha çok ilgi göstermesini ve yaşadıklarıyla daha kolay bağlantı kurabilmesini sağlayacaktır.

Oyunlara şu anda Toyzzshop Mağazaları ve Taygatoys Mağazalarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ya-Pa Kadıköy Bayii'nden ve Gugda Toys kendi web sayfasından da kargo ücreti ödemeden satın alabilirsiniz.
Ayça ve Gugda Toys ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.gugda.com adresini bir göz gezdirin.
Ayrıca Vatan Gazetesi Bizim Kahve ekinde 07.03.209 tarihinde Ayça ile yapılan röportajı da buradan okuyabilirsiniz.

5 yorum:

zero dedi ki...

Yasemincim böyle ne yaptığını bilen, bilinçli annelerin varlığını görmek bilmek o kadar güzel ki, caniliğin iyice artmış olduğu bu toplumda acaba hala umut etmemize neden olacak güzellikler de var mı dedirtiyor bana.

Tuğra'ya ve sana kocaman sevgiler Yasemincim:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok iyi ettin Yasemin'cim paylaşmakla.. Ayça'yı can-ı gönülden tebrik ediyorum, ne kadar sorumlu ve başarılı bir anne.. Umarım tasarladığı bu oyuncaklar başta Yasemin'e ve tüm çocuklara fayda sağlar..

Sevde dedi ki...

Böyle bir anneyi ayakta alkışlıyorum...
Oyunları çok beyendim...
Paylaştığın içinde çok çok teşekkür ederim yasemincim...
Öpüyorum kocaman

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasemin senin şahsında Ayça Hanım'ı kutluyorum.Bu şekilde bilinçli bir anne olduğu bir kenarda kadere boyun büküp oturmadığı,çocuğu ve bu şekilde tüm çocuklar için mücadele ettiği için tebrik ediyorum.Böyle bir annenin evladı da eminim mücadeleci ve güçlüdür.Bu tür yazıların ve bilgilerin bazı insanlara da ders olacağını düşünüyorum

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Anne olmak bu işte. 2. çocuğu yapmak ayrıca ne güçlü olduğunu göstergesi Ayçaiçin. Güzel bir insan tanımışsın arkadaşım ne mutlu sana.

Çok acı ama yazmadan edemeyeğim, Mardin, Bilge Köyü katliamında en çok kurşun kadınlardan çıkartılmış. Neden biliyormusun, çocuklarını korumak için, Anne olmak bu işte.