6 Mart 2010 Cumartesi

Kahveli Duvalı Tatlı

Daha önce bu yazımda da yazmış ve önermiştim ve tatlıyı ama bu defa başka. Büyük adamın Bursa seyahatlerinde mutlaka uğradığı ve asla eli boş dönmediği bir adresten bu lezzetler. Bursa Orhangazi' de Orhan' ın Yeri' den. Daha önceki yazımda sade olanından bahsetmiştim ve neden adının duvalı olduğunu bilmediğimi söylemiştim.

Bunun üzerine mekandan bir teşekkür ve açıklama yorumu gelmişti sebebini belirten. Bu muhteşem tatlının tarifinin sırrına eremedim ama bu defaki Bursa dönüşü yeni bir duvalı tatlı vardı büyük adamın elinde, kahveli duvalı tatlı. Ben ve evdeki minik canavar çok severek yedik yine bu kahveli versiyonunu da. Geçen sefer Bursa' da yaşayan arkadaşlardan bu tatlıdan hiç haberleri olmadığını bildiren yorumlar gelmişti. Eeee artık hala gidip de tadına bakmayan kaldıysa ben karışmam. Benden söylemesi, yeni bir çeşidi çıkana kadar da hatırlatma yapmam, ona göre:))

Orhan' ın Yeri Duvalı Tatlı
Turist Yolu Altı Birlik Apt. No:178 Orhangazi
Tel: 0224 5730701


Bursa'lı olanlar, Bursa' dan yolu geçenlere duyurulur.

15 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Yasemin'cim çok merak ettim . kısmet bir gün yolum düşerse mutlaka demek isterim

pelince dedi ki...

Yasemincim bende ilk kez duydum ve daha önce yemedim..şimdi öğrendiğim iyi mi oldu kötü mü :))aranırım artık :))

öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Geçen seferki yazında da şimdi de bu tatlıyı tatmak için bir hevesleniyorum ama bursaya gitmek şu ara biraz zor Yasemincim sana gelip tatsak
Sevgiler

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bugün pazar ve beraber değiliz:(((
içimde koca bir boşluk oluştu:)))özledim valla şekerim:)

çok merak ettim bu tatlıyı,bursaya gidersem muhakkak denemek isterim:)
afiyetler olsun canım size
sevgiler,öpücükler

Özlem dedi ki...

Bursa'nın bi iskenderini bir de kestane şekerini bilirdim. Demek daha bilinmedik ne lezzetler varmış, bilgi için çook teşekkürler, ilk fırsatta....

Hansa dedi ki...

eyvah eyvah duvalı tatlıyı pek merak ettim şimdi bursayada gidemem...:(:(
gidenim olsada istesem doğumdan önce :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Orhan'ın yerinde yemek yemiştik biz de, hatta blogda da yazmıştım, köfteleri bir harikadır.. Bileydik bu tatlıdan da yerdik, tüh! Bir dahakine diyelim.. AFiyetler olsun Yasemin'cim..

Sevil Şahin dedi ki...

bak bursa ile ilgili bir şey daha keşfetmi,ş olduk sayende tatlım

demekki neymiş biran önce bursaya yolumuzu düşürmemiz gerek miş.
İnş. bir hafta sonu hep beraber atlar gideriz
ne dersin
canım Dünya kadınlar günün kutlu olsun
iyi haftalar
sevgiler

rumma dedi ki...

Yalovalı ve çocukluğu Orhangazide geçmiş biri olarak bu tatlıyı duymayışıma epey hayıflandım..:(

Neyse zararın neresinden dönerseniz kar imiş..:)

sevgiler

Unknown dedi ki...

yasemin arkadaşıma katılıyorum. Orhan'ın yerinde duvalı tatlı yemıyen dayatın buyuk tatlarının bırınden eksık kalmıstır. belkı bıraz abarttıgımı soyluyenler olucak ama abartma yok gercekten. duvalı tatlı her damakta ayrı bır tat bırakır. kımı supangle der,kımı dondurma, kımı pudıng, kımı muhallebı, kımı keskul ama hıc bırı degıl cok farklı mıstık tadı var. bursaya yolu dusun bu tatlıyı yerınde guler yuzlu hızmet ve aıle sıcaklığındakı orhan'ın yerınde yemeden gecmemelı.

Unknown dedi ki...

yasemin arkadaşıma katılıyorum. Orhan'ın yerinde duvalı tatlı yemıyen dayatın buyuk tatlarının bırınden eksık kalmıstır. belkı bıraz abarttıgımı soyluyenler olucak ama abartma yok gercekten. duvalı tatlı her damakta ayrı bır tat bırakır. kımı supangle der,kımı dondurma, kımı pudıng, kımı muhallebı, kımı keskul ama hıc bırı degıl cok farklı mıstık tadı var. bursaya yolu dusun bu tatlıyı yerınde guler yuzlu hızmet ve aıle sıcaklığındakı orhan'ın yerınde yemeden gecmemelı.

Unknown dedi ki...

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=114196325284287&v=wall&ref=ts duvalı tatlıya facebook lınkımızdende ulasabılırsınız...

Erhan ÇİFTÇİ dedi ki...

Yasemin hanıma tekrar tekrar tesekkur ederiz Orhan'ın Yeri olarak.Ben Erhan,Orhan beyin büyük oglu...Elimizden gelenin en iyisini defalarca deneyerek ve ailemiz gibi gordugumuz degerli misafirlerimize tattırarak en guzelinin hangisi olduguna o şekilde karar verip sonrasında satışa sunuyoruz,en dogru yol da bu bize göre!Damak tadı kişiden kişiye okadar değişiyorki en yakın tada bu şekilde ulaşıyoruz,reklamımızı zaten degerli misafirlerimiz yapıyor..!
Bu arada 'Hansa' hanım sanırım dogumunu gercekleştirmiştir,yazısını yazalı epey oluş.Umarım saglıklıda bi çocugu olmustur.Allah uzun omurler versin ailesiyle birlikte..Yazınızı daha once okumus olsam, bi şekilde ulaştırmak isterdim kendisine tatlıyı..Mesela kargoyla...Uzakta olupda gelemiycek olan mısafırlerimize bu şekilde ulaşıyoruz zaten,hatta yurt dısına bile göndermiştik..Boyle bi isteği olan misafirimiz varsa eger 0224 573 07 01 nolu numaradan bizlere rahatlıkla ulaşabilirler.Tekar cok teşekkür ederiz degerli yorumlarınız için.Orhan'ın Yeri...

Sercan dedi ki...

Merhabalar Yasemin hanım uzun bir zaman geçmiş bu yazınızın üstünden ben daha yeni görüyorum ama her gün dolu götürüp boş getirdiğim dualı tatlının kaselerinden birini olur da isteyen gelemeyen olursa, tatlıyı bir kere yemiş ve bir daha isterim diyen olursa numaramız 0224 573 07 01 tatlımızın kargo servisi artık tamamıyla başlamıştır. en azından sımdilik bir gün sonra elinizde olabilecek her yere gönderiyoruz. Misal İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir gibi illerimize defalarca kez gönderilmiştir.

Adsız dedi ki...

Ben bir orhangazili olarak ve orda yaşadığım için hergün o tatlıdan yiyorum cidden gelip tatmaya değer öneririm fiyatı da uygun 5tlcik :)