29 Eylül 2010 Çarşamba

Rota Virüsünden Haberiniz Var Mı ?

 Geçen gün FikriMühim' den Rota Virüsü ile ilgili bir paket gelince vakit kaybetmek istemedim. Malum biz aşısını olmak için geç kaldığımızdan küçük adamım burda da detaylı anlattığım gibi geçen yıl rota virüsü kapmış ve hastanede yatmıştık. Hiçbir küçük yavrunun bunu yaşamasını istemediğimden hemen paylaşmalıyım dedim.

Bu aralar bloggerlar arasında birçok hamile ve yeni doğum yapmış arkadaşım var. Rota Virüsü aşısı da bebeklerin ilk 6 ayı içinde yaptırılması gereken bir aşı olduğundan onları da uyarmış olalım.
RotaVirüs aşısı yapılmayan bebekler bu mikrobu kaptıklarında yüksek ateş, ağır ishal ve kusma belirtileri gösteriyor. Hastalığın tedavi sürecinde genelde bebekler hastanede yatmak zorunda kalıyor. Haliyle bu süreç onların gelişimlerini de etkiliyor. Daha geniş bilgi için lütfen doktorunuza başvurunuz.





Bu arada Fikrimühim bir incelik yaparak geçmiş bayramımızı da kutlamış ve şirin bir kutu içinde badem şekerleri göndermiş bize. Küçük adam teşekkürlerini sunar.

3 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bizde yaşamıştık canım malesef...
Ama çok şükür atlatmıştık...
Allah korusun çocuklarımızı bu virüsten
Çok öptüm seni

fatoş dedi ki...

merhaba, bizim doktorumuz aşının çok da fazla bir faydası olmadığını, aşıyı vurulan çacuklarla vurulmayan çocukların hastalığı geçirdiklerinde aynı şekilde atlattıklarını, hatta vurulduğunda ortaya çıkabilen şeylerin faydasının yanında daha fazla sıkıntı yaratan şeyler olduğundan aşıyı tasvip etmediğini belirttiğinden biz vurunmadık. umarım doğru düşünüyorduk demekten başka seçenek kalmadı.
güzel günler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Ewet canım ya geçen sene benim eşimde yakalanmıştı. Koskoca adam çok fena olmuştu. Zor toparlanmıştı. Uyarın için saol. Doktorumla da konuşacağım bu konuyu bebişim için. Saol canım:)