11 Kasım 2008 Salı

Küçük Adamdan Haber Var ve Kerevizli Patates Çorbası

Uzunca zamandır evin küçük adamından pek bahsetmiyordum.Merak edip soranlar için biraz bahsedeyim bari.Küçük adam yaklaşık 3 aydır oyun grubuna gidiyor haftada 3 gün toplam 10 saat kadar.Artık koca bir adam bile oldu denilebilir.Her ay sonunda yuvada yaptığı çalışmalardan örnekler veriyor öğretmenleri,inanılmaz bir duygubüyümüş de okullu olmuş diye içten içe gurur duyuyor insan,eve getirip buzdolabımızın üzerine asıyoruz.Sonra da anı kutumuza(ilk emzik,ilk oyuncak vs.şeyler var içinde) kaldırıyoruz.

Dedim ya koca adam oldu diye,biz de artık yalancı emzikten kurtulmanın tam zamanıdır dedik ve kendi elleriyle çöpe attırdık emziği haftasonu.3 gündür evde ağlama krizleri eşliğinde uyku sorunları yaşıyoruz,sadece uyurken istediği emziği olmayınca ''meme meme'' diye ağlanıp duruyor.Çocuk büyütmenin her aşaması farklı bir tecrübe oluyor,ihtiyacımız olan tek şey sabır ve sonsuz özveri.İşte küçük adam cephesi böyle.



Kerevizli patates çorbası da yine emziği bırakmış dertli küçük adama yapıldı.Çok severek yedi ama emziğini hala unutamadı.Tarif anne adayı arkadaşım Tadına Doyamadım Dilek'e ait.Blogunda görür görmez buzdolabında tek kalmış kerevizden hemen yaptım.Ben tarifi aklımda kaldığı şekliyle yaptım.Dilek'in tarifi burada.





Malzemeler:

1 adet kereviz

3 adet patates

1 adet soğan

3 bardak et suyu ya da su

3-4 diş sarımsak

nane

1/2 limonun suyu








Yapılışı:



1.Soğanı yemeklik doğrayın ve az zeytinyağında soteleyin.

2.Patatesleri iri iri kesip soğana ekleyin.

3.Kerevizi de aynı şekilde iri kesip tencereye ekleyin ve tümünü biraz kavurun

4.Et suyunu katın,sarımsakları da ekleyip kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

5.Blenderdan geçirin,içine naneyi ve limon suyunu da katıp sıcak servis yapın.


Çocuklarına kereviz gibi genelde zor yedirilebilen sebzeleri yediremeyen annelere de tavsiye edilir.Gerçi bizim sebze yedirme gibi bir sorunumuz hiç yok ama yine de değişik bir alternatif oldu.En az Tuğra kadar ben de severek yedim.

8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canımcım, ellerine sağlık, çok tuttum ben bu tarifi.. Mutlaka deneyeceğim, çok da pratikmiş.. Tuğra'cık bir an önce unutur umarım emziğini, çocuk yetiştirmenin her aşaması ayrı bir zor galiba, dediğin gibi müthiş sabır isteyen bir iş olmalı.. Allah kolaylık versin Yasemin'cim..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Kerevizin salatası falanda süper oluyor. Bizimki de çok sever kerevizi. Zeytinyağlısını da severim bakkkk. Emziği bırakma kısmı en zor geçen dönem galiba. Allah kolaylık versin arkadaşım.

zero dedi ki...

Yasemincim buralardayım, ama yoğunum biraz bu kitap işleriyle, sayfaya pek yazma fırsatı bulamadım bu aralar. Telafi edeceğim en kısa zamanda iyişallah.

Ben senin o küçük adamını öperim o pamuk yanaklarından. Emziğini ilkokul başlayana kadar bırakmamak için 100 takla atmış bir çocuk olarak onu en iyi ben anlarım herhalde:))) utancımdan ölürdüm insanların içinde o yaşlarda emzik kullanmaya ama imkanı yok bırakamazdım:) kulağına zeren ablasının onu çok iyi anladığını fısılda, bir de öpücük kondur yanağına:)

Çorba nefis nefis... salatasından sonra kerevizi kullanmak için yeni bir yol daha çıktı bana. yemeğini pek sevmem de:)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Yasemincim ellerine sağlık
çorbayı beğenmenizede çok sevindim.
Küçük adam da sosyal adam olmuş maşallah
Bilinçli bir anne olduğun için tebrik ediyorum seni:)
emziğide bırakır kısa sürede,Tuğra annesinin sabrını ölçüyor:)bence

sevgiyle kal

Tijen dedi ki...

Ne çabuk büyüyorlar değil mi Yasemin? Hep sevgi dolu ve sevinçli olsun!

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Küçük adama sevgiler:-))) ne de çabuk büyüyorlar ve çok sevimli oluyorlar büyüdükçe:-))çorban çok güzel görünüyor,tatmadığım bi lezzet ama denemek lazım.afiyet olsun.sevgilerimle...

durutarifler dedi ki...

Benim kardeşimde çok zor bırakmıştı emziği. Baba atti der, bir yerlerden bulur tekrar emerdi. Allah kolaylık versin küçük adama.
Bu arada kereviz çorbasını çok severim. ellerine sağlık

Betül KAVAL dedi ki...

canım bloğundan malesef ki yeni haberim oldu aslının sayesinde oda :) mutlaka tanıyorlardır eşimi olmasada sülaleden mutlaka tanıdıkları vardır köroğlu sülalesi denince bilmeyen yoktur :)

sevgiler