25 Kasım 2008 Salı

Milföylü Sosisli Lolipoplar




Geçtiğimiz Pazar sabahı kahvaltıya kayınvalidemler ve eşimin kızkardeşi davetliydi. Ben küçük adam doğduğundan beri akşam yemeğinden ziyade kahvaltıda misafir ağırlamayı daha çok seviyorum. Hem çocukla uğraşıp hem yemek yapmak oldukça zor oluyor; hem de akşam uykusu erken geldiğinden belli bir saatten sonra yemeğin de benim için keyfi kaçıyor. Sabah kahvaltısını da oldum olası çok sevdiğim için uzun saatler masa başında oturmanın tadına doyum olmuyor.




Bu pazar da ailecek keyifli bir kahvaltı yaptık. Kahvaltılıkların yanısıra mayalı hamurdan bayatlamayan sodalı poğaca yaptım sabah erkenden kalkıp (tarifi yakında). Bir de küçük beyin ilgisini çekeceği garanti edilen milföylü sosisli börekçikler. Bu  tarif de bir süredir üye olduğum yemekbiz grubundaki arkadaşlarıma ait. Her biri çocuklarının büyük bir iştahla yediğini söyleyince denemeden edemedim. Gerçekten de denildiği kadar varmış, daha misafirlerim gelmeden küçük bey gitti geldi birkaç taneyi mideye indirdi bile.



Hem yapımı kolay hem de bu kadar sevilince ben de paylaşayım istedim. Özellikle çocuklu davetlerde, çocuk doğumgünlerinde çok tercih edilen bir ikram olduğu da aldığım bilgiler arasında. Burdan da annelere duyurulur.

Yukardaki fotoğraftan aslında nasıl yapıldığı net anlaşılıyor sanırım ama yine de tarifi vereyim.

Malzemeler:

2 adet milföy

2 adet sosis (benim dondurucuda minik sosisler olduğu için milföyleri ikiye bölüp yaptım)

tahta çubuklar


Yapılışı :

1. Dondurucudan çıkarılan milföyler iyice yumuşayana kadar beklenir.

2. Sosisler bir kenara konup boydan boya sarılır.

3. Tam kapadığınız yerden tahta çubuklar milföye aralıklarla batırılır (ben fotoğrafta da görüldüğü gibi yarım milföye 4 adet çubuk batırmışım, demek ki bir milföye 8 adet kadar yeterli)

4. Çubukların arasından bıçakla kesin, yağlanmış tepsiye dizin.

5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.




14 yorum:

egeli dedi ki...

3 öğün kahvaltı verseler yerim vallahi,çok severiz ailece,bu lolipoplara bayıldım ,süper olmuş,ellerine sağlık canım.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'cim, herşey çok güzel görünüyor.. Afiyetler olsun.. Ben de son zamanlarda aynı şeyi düşünüyorum, akşam yemeğinden ziyade kahvaltıya misafir ağırlamak daha çok keyif veriyor bana da.. Sevgiler..

Haydins dedi ki...

Aa cok guzel gorunuyor valla ..Benimde hosuma gitti ;)

Benimde en sevdigim ogun kahvalti.Pazar gunleri ozellikle uzattikca uzatiyoruz kahvaltiyi..
Kahvalti takimi da cok sikmis gozumden kacmadiiii...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim oğlum için deneyeceğim, ne kadar güzel ve pratik gerçekten.
Sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

mmm yasemincim herşey harika gözüküyor. ellerine sağlık..

sevgiler

durutarifler dedi ki...

Sofrada, lolipoplarda çok güzel görünüyor. Benimde çocuklara yaptığım ve çocuklarında sevdiği bir tariftir. Bir de yerlerde milföy hamuru kırıntıları olmasa :))

Tijen dedi ki...

Nası da uğraşmışsın! Ama biliyorum, sen seviyorsun güzel şeyleri.

pelince dedi ki...

Yasemin hep denemek istemişimdir,çok güzel anlatmışsın..Çocuklar bayılır bunlara...
Kahvaltı sofrasıda nefis,ellerine sağlık...

zero dedi ki...

Yasemincim hem yoğunluk hem de keyifsizlik uzak tuttu bu aralar birazcık beni. Tam yeter artık bu kadar deyip yeni bir yazı girmek için oturunca da yorumunu gördüm.

sadece çocukları değil, bence yetişkinleri de cezbedecek harika bir fikir bu lolipoplar:) Tuğracık da ağzının tadını biliyor belli:) Yasemincim o kadar zevklisin ki, her seferinde masalarına keyifle bakıyorum. en kötü gününüz böyle olsun. Sevgiler canım:)

Adsız dedi ki...

hersey cok guzel ellerine saglik canim facebook tan sizi taniyorum ama blogunda gormemeistim iyikide gelmisim sizi ve blogunuzu tanidigima memnun oldum.
bundan boyle sıkı takpcinizim:))
sevgiler.

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Allah herkese senin gibi gelin versin inşallahhhhh.

lemanice dedi ki...

çok hoşlar lolipoplar.ellerine sağlık.hadi izliyom seni sende beni izle sevgiler arkadaşım

Adsız dedi ki...

Merhabalar Sevgili Mutfak Dostları;

Geçen seneye göre mutfağımız büyüdü,serpildi, olgunlaştı çok daha fazla arkadaşımız tarafından ziyaret edilir halegeldi. ilk etkinliğe olan yoğun ilgi ve tekrarlanması için gelen yoğun istekler nedeniyle, bir kampanya daha düzenlemeye karar verdik. Eğlenceli ve keyifli geçeceğine inandığım “Tarifim var Etkinliği” ni anlatayım şimdi size…

Hepimizin evlerinde akşam olduğunda yemek telaşı başlar, güzel sofralar kurulur ve çeşit çeşit yemekler hazırlanır. Belki çalışan bayanlar için bu daha zordur, zaten yorgun gelinen işten sonra yemek ayrı bir derttir ve çoğunlukla geçiştirilir. Fakat ev hanımlarımızın, günlerinin çoğunu evde geçiren bayanların, annelerimizin yemek hazırlamak için daha bol vakitleri olur.

Türkiye’ nin dört bir yanından, hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden bizi ziyaret eden dostlarımızın evlerinde hazırlardıkları yemekleri bizlerle paylaşıp, ne çeşit yemekler varmış dedirtecek genişlikte, bu tarifi hiç böyle denememiştim dedirtecek özgünlükte ve komşuda pişer bizede düşer samimiyetinde. Bu etkinliğin amacı bir noktada birleşmek, bunun yanında keyifli zaman geçirmek ve sonunda ufakta olsa bizden sizlere bazı hediyeler verebilmektir.

Tarifim var Etkinliğinde geçen sene düzenlediğimiz kampanyadan farklı olarak hediye, kampanya süresince en çok tarif gönderen değil, gönderdiği tarife en çok oy alan kişiye verilecektir .

Malum süre kısıtlı, sakın vakit kaybetmeyin…

Bilgi için:

http://www.mutfaksirlari.com/index.php/yemek_tarifleri/bizzat-benden/tarifim-var-etkinligi-2/

Kitap Vakti dedi ki...

Simdi firina koydum lolipoplari, yarin eylul'un surpriz gunu :-) yalniz tam yuvarlak seklini veremedim, pisince ne olacaklar bakalim...

tugra'ya tekrar gecmis olsun :( bu hastalik boyle maalesef durmadan tekrar eder bu mevsim...