30 Aralık 2008 Salı

Üç Yüz Altmış Beşinci Masal



Bir yıl bitti işte.Bu gece yılbaşı gecesi.Gecenin yarısı eski yılın,yarısı yeni yılın.Eskiyle yeni nasıl yan yana kardeşce.Büyüdüğünde hatırlayacak mısın bu yılı? Kim bilir?


Belki bu yıldan bir tek gün kalacak aklında.En sevdiğin günü mü anımsarsın acaba?En üzüldüğün günü mü?Belki de bir arkadaşına en kızdığın günü anımsayacaksın yalnızca.Sonra o günle damgalayacaksın bu yılı.Çocuklarına,torunlarına, ''Kaç yaşındaydım bilmem.Beşinci sınıftaydım galiba.Ali adında bir arkadaşım vardı.'' diye anlatacaksın.Şimdi sana bir sır vereyim,her yıl üç yüz altmış beş masal yaşarsın.Masallar gibi günler de biraz benzer birbirine,biraz benzemez.Bilyeler gibi hepsinin biçimi aynı olsa da,başkadır ortasındaki renk.Kimisi çakıl taşları gibi gelir sana,kimi kristal boncuklar gibi.Avuçlarından geçen o kadar bilyeden hangisini saklayabildin ki bütün yılı anımsayasın?En önemlisi günlerin değerini bilmen.Zamanı saçıp savurmaman.

Çocukluğun çabucak kuruyan gözyaşları ve bir anda açılan gülücükleri anlatılır büyüklerin öykülerinde.''Çocukluk ne güzel'' derler.Çocukluk da güzel,büyümek de ama zor.Şimdi katlan bu zorluğa.İnan bana yarın ışıktan çizgilerle anımsayacaksın bu günleri.Şimdi avucundaki bilyeleri bir bir gözden geçir.Bir yaş büyümenin güzelliğini ekle.Sabah hangisi kalacak bakalım avcunda?


Hadi git şimdi sarıl bir kez daha annene,babana,ninene,dedene,kardeşine.Ya da kimin varsa ona.Bir yaş daha büyüdün.Başarılı ve mutlu yıllara büyü,bütün dünya çocuklarıyla.





Not:Bu masal küçük adamın ''Masal Evi'' adlı kitabının bu yıla ait son masalıydı.Bu gece ben küçük adamı uyuturken büyük adam da bize bu masalı okudu.Belki anladı küçük adam,belki henüz anlayamayacak kadar minik.Umarım küçük adamımın ve tüm çocukların akıllarında hep güzel hatıralar kalsın çocukluklarına ait.Umarım onlara güzel hatırlanacak bir dünya bırakabilelim.Herkese iyi seneler.

13 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Herşey gönlünce olsun sevgili YASEMİN

SEVGİYLE KAL

Beter Böcek dedi ki...

Mükemmel bir yazı olmuş, Küçükadamın kalemine sağlık, seninde paylaşımcı yüreğine sağlık...
Mutlu yıllar Yasemin...

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Canımsın güzel arkadaşımmmm, iyi dileklerin hep gerçek olur inşallah.

zero dedi ki...

Yasemincim bir süredir sizleri ihmal ettiğimi ve merakta bıraktığımı farkındayım. inan çok üzgünüm ama şu aralık ayı beni enerjimin son damlasına kadar tüketti dersem sakın abarttığımı düşünme. bir yandan kitabımla ilgili çalışmalar bir yandan iş yerinden üzerime bindirilen sorumluluklar derken bir bakmışım yılın son gününe gelmişim. o kadar heyecanla beklediğim bu geceye bile hazırlanmak için hiç bir şey yapamadım ne yazık ki. umarım yeni yılda kaldığımız yerden devam edeceğiz herşeye. ailecek hepinize mutlulukla dolu koca bir yıl diliyorum arkadaşım:)

pelince dedi ki...

2009 yılının sağlık,başarı ,mutluluk ve bol kazanç getirmesini diliyorum..Sevdiklerin hep yanı başında olsun..

Mutlu Yıllar!!

SERAP dedi ki...

Mutlu ve sağlıklı yıllar:)

:)den dedi ki...

Mutlu yıllar sana, eşine ve oğluşuna...
2009'da da güzel yazılarını ve yorumlarını bekliyorum canım.
Sevgiler...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

2009 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

Tijen dedi ki...

Onlar anlamaz dediğimiz şeyleri de anlıyor Yasemin'ciğim. Küçük göründüklerine bakmamak lazım.

manii dedi ki...

Sevdiklerinle beraber sağlıklı,huzurlu,mutlu ve bol kazançlı ,güzel hatıralarla dolu yıllar diliyorum...
Mutlu yıllar Yasemin...

zarpandit dedi ki...

gec oldu o kesin ama masal tadında bir yılbası yaptırdın bana canım ablacım :)))

o aksam okudum yazını yazamadım ama bir turlu bizim kızların dusuk ceneliliklerinden..

ben sizin mini ailenize tum guzel dileklerimi gonderdim ama 00.01 de:)) dilerim mutlu huzurlu saglıklı bi sene olur sizin için :))

ps: ben yatmadan önce bideneme diyimde bana da bir masal okusun bazen uyduruyor hemencecik telefonun ucunda cokta guzel oluyor:))

manii dedi ki...

2 ocakta bende yorum yapmıştım ama bir problem oluyor sanırım yorumlarım gitmiyor :) Sana,eşine,oğluna mutlu,sağlıklı,bol kazançlı yıllar diliyorum.Ayrıca Smilena beni mimlemiş eğer kabul edersen bende seni mimledim.
Sevgiyle kalın...

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Sitemde bahsettiğim ürünleri sormuşsunuz. Linkini verdiğim site türkiyeye direk gönderi yapmıyor malesef. Ben aracı bir kuruluş kullanarak getirttim.Kendim bir kargo firmasında çalıştığım için bu aracı işlemi için bedel ödemedim o nedenle uyguna geldi ancak ödendiği zaman fiyatlar zacip olmuyor malesef.

Kolaylıklar
Müge