3 Mayıs 2010 Pazartesi

Artık Benim de Bir Ekmek Yapma Makinem Var.

Uzun zamandır beklediğim görüntü işte buydu. Mutfağımda her ne kadar bir bardak koyacak dahi yer olmasa da onun yeri hemen hazır edildi. Yanında yöresinde ne varsa toparlanıp bu uzun vakittir beklenilen misafire yer açıldı. Bayağı bir zaman gittim geldim, baktım inceledim Essenso'yu. Gerçi annem de 2 yıldır bu makineyi kullanıyor ama benim olmadığı için nedense ona gittiğimde hiç elimi sürmedim, hiç bulaşmadım nasıl yapılıyor bu makinede ekmek diye. Sadece Pazar sabahları biz uyanmadan eve yayılan mis gibi ekmek kokusu beynimize işlenmişti.

Esse Mağazaları' nda ara ara bazı ürünlerde indirim yapılıyor. Bu makinenin de indirime girdiğini bildiğimden bekledim. Öyle çok büyük paralar değil ama nasılsa çok acil ihtiyaç değil diye ucuz almış olmanın keyfini de yaşayayım istedim. Sonra bir Pazar günü gazete ekinde indirim haberini alınca hemen harekete geçtim. Eeee artık bekleyecek sabır da kalmamıştı hani. Yemekbiz yazışma grubununa da haber salıp benim gibi habire gelen ekmek tariflerinden etkilenip ekmek makinesi alma niyeti olanları harekete geçirdim Sanırım Esse sayemde bayağı bir satış yaptı:)

Her gık dediğimde yardımıma koşan benim iyi yürekli kızkardeşim de sağolsun götürdü ablasını ve alıverdik makinemizi getirdik evimize. Neslihan getirip de ayarlarını da o gösterdiği için küçük adam hala '' Nettan tece aldı bunu'' diyip duruyor. Artık ne desem boş, teyzesi almış bir kere.

Evimize geldiğinden beri evdeki keyfi anlatmam yersiz elbet. Bir de kendimizi, fazla yemeyelim diye nasıl frenlediğimizi. Aslında kilo verme çabasında olan birinin yapacağı iş değildi bu ama oldu bir kere. Ölçüyü kaçırmadan, sağlıklı, katkısız ekmek yemenin bedeli yok. Hele de oğluşun sıcakken yediği her lokma içimin yağlarını eritiyor.

Makine alırken nelere dikkat edilmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda Sevgili Devletşah çok güzel bir yazı hazırlamıştı. Eğer sizin de mutfağa böyle bir konuk almaya niyetiniz varsa bence bu yazıyı okuyun derim.

Sağlıklı, huzurlu, sorunsuz ve katkısız bir hafta diliyorum herkese.

27 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim güle güle kullan.Tezgahın üzerinde yer kaplayacak diye hiç bakmadım bile tezgahım bana kalmalı ama bazen de aklım çelinmiyor değil.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

demek gruptan kendi ekmek makinemi anlattığım sensin :)
güle güle kullan :)

ebru dedi ki...

Canım makinanı güle güle ve sağlıklı günlerde kullan. Mis gibi evi saran kokusu insanı mest ediyor. Heleki sıcacık bir dilim ekmeğin üzerine sürülen tereyağının tadı.hımmm eve gidip hemen ekmek yapıcam canım istedi:))

Narince dedi ki...

Makineni güle güle kullan sevgili Yasemin. Güzel, mis kokulu günlerde.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ekmek makinan hayirli olsun...Bol ekmekli mis kokulu günler diliyorum.
Benimde bir zamanlar böyle bir arzum vardi..Bunu arkadaslarima dile getirdigimde bir arkadasim bana kendisininkini verebilecegini coktandir kullanmadigini ilk günkü hevesi olmadigini söylecince bende makinayi kolumun altina..! alip eve getirdim.
Bir kac ay kullandiktan sonra hem mutfakta yerimin olmamasi hemde yasadigim ülkede( ekmek cenneti)satilan cesit cesit ekmeklerin hazir almak varken niye makinayi acayim sorusu ile rafa pardon kilere kaldirildi....
Bakalim ben kime hediye edecegim..
Ama Türkiyede yasayanlar icin kendilerinin yapabilecegi hakiki cavdar ve bunun gibi ekmekleri pisirmek icin birebir........

İnci Yemek dedi ki...

Yasemincim canım öncelikle seni
dünya gözü ile tanıdığıma çok ok memnun oldum canımın içi:))neredeyse bütün gün beraber olup geçirdiğimiz keyifli günü unutmam mümkün değil:))bundan sonra da işallah her etkinlikte beraber oluruz.
Canım ekmek makinanı sağlıklı ve mutlu günlerde güle güle kullan.
Tariflerini ve makina için tavsiyelerini bekliyorum.çok öptüm tatlım .mutlu bir hafta geçirmeni diliyorum..

Saglıklımutfak dedi ki...

bende mutfağında yer bulamayanlardanım yasemincim. bende çok istiyorum. sen bir kullan bunu alırım senden tiyoları. malum çok markla var:) şimdiden sana oğluşa ve büyük adama afiyet olsun canım:)

pelince dedi ki...

Yasemincim evde sağlıklı ekmek yapmak gibisi yok,bence çok güzel bir seçim yaptın.. Güle güle kullan...
Oğluşu da afiyet olsun.. cevizli,uru üzümlü ve zeytinli ekmeklerden benim yerime de yap olur mu.. bende ucundan azıcık alırım söz:))

Yemekbahane dedi ki...

hadi hayırlı olsunn... bekliyoruz uygulamalarını canım

Asuman la dedi ki...

güle güle kullan inşallah çok memnun kalırsın,gümüş görüntüsüyle pek havalı :)

Adsız dedi ki...

güle güle kullanın,bence çok iyi bir seçim,ekmek tariflerinizi bekliyoruz

Mimosa Café dedi ki...

yasemincim ben de sık sık niyet ediyorum :) aynen mutfakta kıpırdayacak yer yok bir de bunu alırsam kesinlikle daha fazla ekmek yemeye başlarım diye bir korkum var. neyse sen deneyimlerini paylaş bakalım nasıl birşeymiş ekmek makinesi sahibi olmak bir öğrenelim biz de:) quesadillaları beğenmene çok sevindim! umarım sizin evdekiler de sever :) öptüm canım.

Rakunt ideas dedi ki...

GÜLE GÜLE KULLAN GÜZELİM.Güzel ekmeklerden kepekli yaparsan banda ayır :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim güle güle günlerde kullan. Gerçekten mutfağın baş tacı gibi. Eşimde bir aralar ciddi anlamda alalım hevesi içindeydi, bende senin gibi biraz beklemeye almıştım. Kısmet bende bir ara almayı düşünüyorum.Tuğra'da bu bahaneyle inşallah güzel güzel sağlıklı ekmeklerden yer.

Unknown dedi ki...

Canım güle güle kullan en güzeli makinayı ayarlayıp pazar sabahı o kokuyla uyanmak biz hayatta zayıflayamayız sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hepinize teşekkürler ederim, en kısa zamanda tarifleri de paylaşacağım. ve de kilo durumlarımı elbette...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hepinize teşekkürler ederim, en kısa zamanda tarifleri de paylaşacağım. ve de kilo durumlarımı elbette...

Gönül dedi ki...

hayatım iyigünlerde kullan artık bi kahvlatı sofrasına davet eder güzel ekmeklerinden yaparsın:))))) sevgilerimle öpüyorum

Benhurum dedi ki...

İyi günlerde kullan tatlım, pofuduk ekmekler yapmanı dilerim;) Şimdien afiyetler olsun..

Bu arada seni aramızda görmek çok güzeldi, ayaklarına sağlık Yasemincim...

Egeden Tarifler dedi ki...

Güle güle kullanın, umarım memnun kalırsınız :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Güle güle kullanın..hayatınıza ve evinize yeni güzel lezzetler katsın.

Behiye Sönmez dedi ki...

Hakikaten benim de bu makinede ençok sevdiğim şey,,
cumartesi gecesi zamanı ayarlıyoruz,pazar sabahı miss gibi ekmek kokusuna uyanıyoruz..

güle güle kullan:)

Betül KAVAL dedi ki...

canım benim hayırlı olsun.. sonunda kavuştun.. hadi bakalım güzel ekmekler yariz inşallah :)

sevgiler öpüyorum..

BEYZA dedi ki...

İyi günlerde kullan, gerçekten yer kaplıyor ama kimsenin eli değmeden tertemiz bir ekmek yemekte çok keyifli oluyor.Ben bugün hamur mayaladım 15 dakikada.Yaptığın ekmeklerin tariflerini bekliyorum...

Hatice dedi ki...

Sevgili Yasemin güle güle kullan, ben artık mayalı hamurları hep makinede hazırlıyorum, çok pratik oluyor:)
sevgiler...

Tümay dedi ki...

Şu mutfaktaki yer sorunu sanırım hepimizin ortak derdi ama zaman zaman da hele sabahları mis gibi sıcacık ekmek kokusu ile güne uyanmak gibisi de yok yani. Aklımı çelmek üzere bu yazın:) Çok öptüm canım. Sevgiler...

balböcükleri dedi ki...

bende almak istiyorum bu markayı tavsiye ediyormusun???