12 Ekim 2010 Salı

Ece' nin Kahvaltı Sofrası

Yeni evlendiğimiz zamanları hatırlıyorum da ne kadar büyük heyecan verirdi bana misafir ağırlamak. O zamanlar hem çalıştığım için hem de mutfakta inanılmaz derecede acemi olduğum için kendimi günler öncesinden strese sokardım. Birileri bana günün birinde yemek blogu açacağımı ve mutfakta keyifle yemekler yapacağımı söylese güler geçerdim.

Bunları neden anlatıyorum çünkü geçtiğimiz Cumartesi akşamı Ece' yi görünce bunlar aklıma geldi. Mutfağına o kadar hakim, yaptığından o kadar emin ve nerde neyi bulacağını o kadar doğru biliyor ki kendi şaşkın ördek hallerimi hatırladım doğal olarak. Demek ki bu haftasonu yediğimiz yemekler hiçbir şey değil, bundan 5-6 yıl sonra Ece kim bilir ne harikalar yaratacak, diye düşünmeden edemedim.
Bugün niyetim o harika Cumartesi akşamı balık sofrasını yayınlamaktı. Fakat çektiğim fotoğraflar çok hoşuma gitmedi. Ben de Pazar sabahı kahvaltısını paylaşayım istedim.

Cumartesi akşamı aslında Palamut ve Hamsiyi o kadar çok yemişiz ki Pazar sabahı hiç bir şey yemeyiz sanmıştım. O yüzden kahvaltılıklar dışında da hiçbir şey yapmaması için Ece'den rica ettik. Hiç de öyle olmadı. Güle oynaya hep birlikte hazırladığımız sofraya bir oturduk, muhabbetle yedik yedik yedik.
Ece' nin annesi Sevgili Nurhayat Ablamın ne kadar maharetli olduğundan daha önceden bahsetmiştim. O gün Nurhayat Abla aramızda değildi ama kışa hazırlık olarak yaptığı ev yapımı yufkalardan dolayı epey bir andık onu. Ece o muazzam yufkalardan bize misler gibi gözlemeler yaptı o sabah. Bizim yemek yemek için direnen küçük adam bile oturup hepsini yedi. Ellerine sağlık Nurahayat Ablam, bugüne kadar senin elinden yediğim herşey harikaydı. Ece' nin bu maharetli elini kimden aldığı belli...


Kışlık olarak yapılan bu yufkalar aynen fotoğrafta gördüğünüz şekliyle kurutulup saklanıyor. Pişirileceği zaman suyla ıslatıp, arası açılıp içine istenilen malzeme konulup yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriliyor. O sabah bizim gözlemeler pastırmalı, salamlı ve beyaz peynirli idi. Bir dahaki kahvaltıyı dört gözle bekliyorum, bilesin Ece:))


Ev sahiplikleri için Ece ve Bora' ya bir de buradan teşekkür edelim. Hep böyle muhabbeti ve bereketi bol sofraları olsun. Dostları, sevenleri, onların mutluluğunu paylaşanları zaten bol, daha da bol olsun  inşallah.

13 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

Ne kadar cici bir sofra, birde icinde muhabbet olunca insan yediginin farkina varmiyor gercekten. Masanin basinda saatlerce oturup, cok fazla yenebiliyor. Ece' nin ellerine saglik ve hepinize afiyet, bal, seker olsun.

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis bir sofra, harika muhabbetler olmuş ne güzell.. Afiyetler olsun size, o acemi hallerden bende de vardı merak etmeyesin, yaklaşık on dört yıl önce:)))

Unknown dedi ki...

Çok güzel bşir sofra .Ece nin ellerine sağlık.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ne kadar güzel bir sofra. İnsna bu sofradan kalkmak istemez. Afiyet bal şeker olsun sizlere
Sevgili Ece`nin de ellerine sağlık
sevgiler

Haydins dedi ki...

ay ay ayy ben çok severim o kuru yufkadan yapılan börekleri..Karadenizli mi arkadaşın?benim anneannemde yapardı onlardan çok şimdi yapamıyor yaptırıyor ama :)

Cafe Pepela dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor,ağzınızın tadı bozulmasın muhabbetiniz daim olsun gülüm..
Sevgi ve selamlarımla

Betül KAVAL dedi ki...

çok güzel bir sofra yasemincim. Ecenin ellerine sağlık. Sizlerede afiyetler olsun.

Öpüyorum sevgiler

Narince dedi ki...

Işık yok, fotoğraf çekemiyorum, üç gün yağışlı diyor. Habire hava durumu haberlerini takip ediyorum, çıldırıciimm.

O yufkalardan annem yeşil domatesler ve tulum peyniri ile tavada nefis gözlemeler yapardı, yufka bulsam yapacağım da bulamıyorum.

Tümay Öztürk dedi ki...

Çok hoş çok ferah bir sofra olmuş. Ellerine sağlık Ece'nin. uzun uzun sohbetler bayılırım bu tip sofralara:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ece'nin ellerine sağlık, pek güzel herşey.. Afiyetler olsun.

Mimosa Café dedi ki...

bayılırım böyle renkli ve muhabbetli kahvaltı sofralarına. neşeniz bol olsun şekerim. sevgiler.

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Güzel bir sofra... ayrıca yemek takımına bayıldım, Ece' nin ellerine sağlık, sana da paylaşım için teşekkürler...

Neslihan CELIK dedi ki...

Ben de misler :))) gibi olan o sofrada idim...Elllerine sağlık Ece...