20 Ekim 2010 Çarşamba

Lezzetli Haberler

Geçtiğimiz haftalarda çok hareketli ve keyifli 2 etkinliğe katıldım. İlki Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi' nde gerçekleştirilen bir festivaldi.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen ‘2010 Yılında 2010 Çeşit Lezzet Festivali’. Festivali birkaç blogger arkadaş birlikte gezdik.


Benim açımdan çok renkli bir deneyim oldu diyebilirim. Yeni lezzetleri denemeyi çok seven biri olarak mide kapasitemin elverdiği ölçüde (!!!) yedim içtim. Bildiğim, keyifle yemeklerini tattığım birçok firmanın yanında orada birçok yeni firma ve yemekle de tanışmış oldum. Osmanlı Mutfağı' ndan Helvayı Sabuni, Kakuleli Limonata, Demirhindi Şerbeti, Karadeniz Mutfağından birbirinden leziz tarifler, Erzurum' dan Cağ Kebabı, Antep Mutfağının enfes lezzetleri, Hitit Mutfağı seçmeleri  ve daha neler neler. 




Elbette blog yazarları olarak birlikte katıldığımız her etkinliğin de tadı damağımızda kalıyor haliyle. Yukardaki fotoğraf da keyfimizi yeterince anlatyor mu acaba ?


Ve geçen haftanın en soğuk ve en yağışlı gününün erken saatlerinde yine bir başka lezzetli buluşma için yollardaydım.  Sofra Dergisi ekibinden Sevgili Zeynep Hanım' ın davetiyle Adile Sultan Sarayındaki kahvaltıya katıldım. Sofra Dergisinin web sayfasının tanıtımı amacıyla dergi yazarları ve yemek blogu yazarları olarak bizler oradaydık. 15 yıllık bir geçmişi olan Sofra Dergisi' nin bundan böyle web sayfasıyla da her an elimizin altında olacağını bilmek çok keyifli. Henüz sayfayı inceleme fırsatınız olmadıysa hemen bir tık. Ayrıca o gün oradaki diğer fotoğrafları görmek için bir de buraya tık.

4 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

vallahi çok güzeldi dimi yasemincim. sofra etkinliğine katılamasamda ben. Yenilerini bekliyoruz :)

sevgiler öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Canım senden yorum almak büyük mut
luluk:))Her zaman beklerim.Mor be
nimde favori remgim:))Etkinlikler süper sevgiler...

Özge S. dedi ki...

harika etkinlikler bunlar! herşeye yetişmek yorucu ama bu tip şeyler mola niyetine:)

pelince dedi ki...

Canım vallahi yemek şenliğine gelemedim ama aklım orada kaldı...hiç affetmezdim yemekleri;))
afiyetler olsun..

Nicelerinde beraber olalım;)